Non-Fungible Token (NFT)
NFT

Line Next haalt $140 miljoen op voor NFT-marktplaats

Line Next, een dochteronderneming van de populaire Zuid-Koreaanse berichtenapp Line, heeft aangekondigd dat het $140 miljoen heeft opgehaald ter voorbereiding op de lancering van hun wereldwijde NFT-marktplaats, genaamd DOSI. Deze financieringsronde, geleid door het door Peter Thiel gesteunde private-equitybedrijf Crescendo Equity Partners, markeert een significante stap in de ontwikkeling van het non-fungible token (NFT)-ecosysteem.

Line, bekend van zijn WhatsApp-achtige berichtenapp, heeft zich in recente jaren gefocust op het verkennen van Web3-initiatieven. Dit nieuwe project onderstreept hun inzet voor de ontwikkeling en integratie van innovatieve digitale technologieën.

Lancering Wereldwijde NFT-Marktplaats en Web3-Diensten

De geplande lancering van de DOSI-marktplaats in januari 2024 volgt op de integratie met Line’s bestaande NFT-marktplaats in Japan, Line NFT. Deze uitbreiding belooft een wereldwijd bereik en zal als mobiele app worden gelanceerd. Met de $140 miljoen aan fondsen zal Line Next ook nieuwe Web3-gerichte diensten introduceren. Een van deze diensten is een sociale app waarmee gebruikers door kunstmatige intelligentie (AI) gegenereerde personages en Web3-games kunnen inzetten.

De openbare blockchain van Finschia zal worden gebruikt door Line’s NFT-marktplaats, terwijl Line Next en Crescendo bestuursleden zullen worden van de Finschia Foundation. Line Next bedient momenteel 5,5 miljoen gebruikers wereldwijd.

Web3-berichten: Een Nieuwe Communicatievorm

Shane Mac, de mede-oprichter van XMTP, een platform voor veilige Web3-berichtenuitwisseling, belichtte recentelijk de kansen die Web3 biedt voor de ontwikkeling van berichtenplatforms. Hij benadrukt de unieke mogelijkheden van Web3-berichten, zoals het verifiëren van berichten met portemonneehandtekeningen, en ziet dit als een belangrijke innovatie.

Mac stelt dat Web3-berichten niet alleen een nieuwe vorm van digitale identiteit bieden, maar ook essentieel zijn voor gebruikers om volledige controle te hebben over hun informatie en interacties op internet. Deze ontwikkeling is een cruciale stap in de evolutie van digitale communicatie en online interactie.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten