Ripple

Line’s Crypto exchange gaat deze maand XRP delisten

De in Singapore gevestigde crypto exchange, BitBox, beheerd door de internet berichten gigant, Line, heeft aangekondigd dat het XRP gaat delisten.


Bescherming van de XRP gebruikers

De beslissing van BitBox kwam gisteren, 7 januari, boven tafel.

Het bericht luidde als volgt:

”Alle coins die verhandeld worden op BitBox, worden ten alle tijde in de gaten gehouden. Als een bepaalde coin niet voldoet aan onze normen op basis van zijn prestaties, betrouwbaarheid, liquiditeit of wettelijke vereisten, gaat deze van onze Exchange af. Om uw activa’s en belangen te beschermen, geven we vooraf voldoende kennisgeving voordat we coins eventueel verwijderen.”

De crypto token XRP gaat op 16 januari, middernacht, per direct verwijderd worden. Samen met de volgende handelsparen XRP/BTC, XRP/ETH en XRP/USDT.

BitBox heeft zijn gebruikers aangeraden om al hun transacties te annuleren voordat de verwijdering plaatsvindt. Nadat XRP is verwijderd, hebben klanten van BitBox nog tot 16 februari de tijd om de coin in te trekken.


Redenen achter de schrapping onduidelijk

BitBox heeft vooralsnog niet gereageerd op het verzoeken van opheldering over haar beslissing om XRP te schrappen. XRP is de derde grootste crypto valuta, met een marktwaarde van $9,2 miljard dollar. Kijkend naar de volume gegevens van BitBox via CoinMarketCap, ziet men dat slechts 0,02% van het volume van de Exchange komt uit handel van XRP.

BitBox is in juni 2018 gelanceerd door Line. Line is het bedrijf dat achter een grote Japanse app voor sociale berichten staat. In eerste instantie begon het bedrijf met het faciliteren van crypto handel over de hele wereld. Echter was het zo dat de Verenigde Staten en Japan in het begin uitgesloten werden van deze handel. Later veranderde dat. In september vorig jaar verkreeg BitBox namelijk een crypto-exploitatievergunning van de financiële toezichthouder van Japan. De japanse exchange heet Bitmax.

Ripple heeft de afgelopen dagen een enorme prijsstijging meegemaakt. De XRP koers steeg gisteren namelijk met zo’n 14,5%. Ook de CEO van Ripple, genaamd Brad Garlinghouse is positief gestemd. Hij spreekt in een interview met CNN zijn vertrouwen uit.