bitcoin
Bitcoin

Liquidatiegolf gaat Bitcoin naar nieuwe all-time high brengen?

Bitcoin shortverkopers hopen massaal dat de koers niet terugkeert naar 70.000 dollar op de korte termijn. Als dat het geval is, dan vinden er namelijk gigantisch veel liquidaties plaats. CoinGlass data laat zien dat het om 1,67 miljard dollar aan shortposities gaat, die rond de koers van 70.000 dollar geliquideerd worden.

Bizarre hoeveelheid short liquidaties

“Er stapelt zich een bizarre hoeveelheid Bitcoin short-liquidaties op aan de bovenkant”, aldus Ash Crypto op Twitter.

“De markten zijn ongelooflijk bullish op dit moment. Bitcoin en Ethereum liquidaties zijn opgestapeld. De opleving kan ieder moment komen”, zo laat Discover Crypto CEO Joshua Jake weten.

De Open Interest (OI) voor Bitcoin, de totale waarde van alle uitstaande ongevulde Bitcoin futures-contracten, is met 10,99% gedaald sinds zijn all-time high van 7 juni.

Over het algemeen geldt dat een hogere OI beter is voor de markt.

Liquidaties nodig voor nieuwe all-time high Bitcoin

Crypto-analist en ontwikkelaar van on-chain data Willy Woo, zegt dat een liquidatiegolf Bitcoin in een betere positie brengt om nieuwe all-time highs te bereieken.

“We hebben een solide hoeveelhei van liquidaties nodig, voordat we groen licht krijgen voor activiteit van de bulls”, aldus Willy Woo op Twitter.

“Ik weet dat het rot is, maar Bitcoin gaat geen all-time highs breken voordat meer pijn en meer verveling zich laat zien”, zo voegt de analist toe.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin-retailvraag op laagste niveau in drie jaar, bullmarkt in gevaar?
Grote bitcoin-dump Mt. Gox gaat niet gebeuren volgens peiling
BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren