Litecoin
Litecoin

Litecoin in de Lift: Sterke Rally Stuwt Prijs Richting de $100 Mijlpaal

Litecoin maakt een sterke comeback met de prijs die in de afgelopen 24 uur met een indrukwekkende 15% is gestegen. De stijging zet Litecoin op het pad naar de belangrijke mijlpaal van $100. Op dit moment wordt Litecoin (LTC) verhandeld op $94,22, met een marktkapitalisatie van meer dan $7 miljard.

LTC grafiek 30 juni 2023
LTC/USD 1 uur per candle – Bron: TradingView

Een krachtige prijsstijging in aanloop aar de Litecoin Halving

In de afgelopen twee weken heeft Litecoin een krachtige rally doorgemaakt, waarbij de prijs met meer dan 40% is gestegen. Hoewel de Litecoin-prijs in 2023 al meerdere keren deze prijsniveaus heeft geraakt, belooft het huidige momentum meer. Mocht Litecoin erin slagen een sterke doorbraak boven de psychologische barrière van $100 te forceren, dan liggen er mogelijk nieuwe hoogtepunten in het verschiet.

De heropleving van Litecoin is vooral te danken aan het aanstaande halveringsevenement (Litecoin halving), dat gepland staat voor medio augustus 2023. Tijdens dit evenement zal de beloning per gedolven Litecoin-blok halveren, van 12,5 LTC naar 6,25 LTC. Deze afname van het aanbod, en de daaruit voortvloeiende toekomstige schaarste, stuwt de prijzen omhoog.

Deze dreigende schaarste schept de mogelijkheid voor Litecoin om na het halveringsevenement de grens van $100 te overschrijden. Zo’n doorbraak zou een significante rally in de cryptomarkt kunnen aanwakkeren, aangezien het positieve sentiment en de winsten van Litecoin ook overslaan naar andere cryptocurrencies.

Hoogste Litecoin Hash Rate ooit

Er is al toenemende activiteit waar te nemen op de Litecoin-blockchain, naarmate het halveringsevenement nadert. De betalingstransacties van Litecoin bereikten recent een recordhoogte, gevolgd door een piek in de Litecoin hash rate, een indicator van de rekenkracht die wordt besteed aan het verwerken van transacties.

In juni is de hash rate van Litecoin-mining aanzienlijk toegenomen, wat een teken is van verhoogde belangstelling en activiteit. De mining-moeilijkheidsgraad is eveneens gestegen, wat betekent dat het uitdagender is om nieuwe blokken te vinden. In reactie hierop hebben mijnwerkers meer machines ingezet, wat resulteerde in een hogere hash rate.

Op 28 juni 2023 bereikte het Litecoin-netwerk zijn hoogste hash rate ooit, met 958,36 terahashes per seconde (TH/s), volgens gegevens van CoinWarz. Dit is een positief teken voor het netwerk en zijn cryptocurrency, LTC, ondanks een recente daling van de algehele wereldwijde hash rate, die momenteel 745,71 TH/s bedraagt.

Dit alles wijst erop dat Litecoin, gesteund door sterke groei en positieve marktindicatoren, zijn pad naar de volgende mijlpaal van $100 voortzet. De komende weken zullen bepalend zijn voor de toekomst van deze beloftevolle cryptocurrency.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC