Litecoin, ltc
Litecoin

Is Litecoin nog steeds het zilver van de crypto-industrie?

Litecoin lanceerde in 2011 en werd daarmee één van de eerste altcoins van de industrie. Het idee van Litecoin was om een alternatief voor Bitcoin te creëren waarop het goedkoper en sneller was om transacties te doen. Al snel beschouwde men de munt als het kleine broertje van Bitcoin en die status heeft het in de meeste kringen nog steeds.

De activiteit op het netwerk van Litecoin is de afgelopen weken stevig gegroeid, waardoor het zijn status als het digitale zilver weer lijkt te bewijzen.

Netwerk in de lift

De focus binnen de industrie ligt nog altijd vooral op Bitcoin, zeker als je kijkt naar de dominantie van de moeder aller cryptocurrency’s, die voor het eerst in twee jaar weer over de grens van 50 procent klom. Litecoin doet het op dit moment echter ook goed en dat zien we zeker terug in de cijfers van het netwerk.

Volgens de data van IntoTheBlock is het aantal actieve adressen op Litecoin met 28 procent gestegen over de afgelopen week en het aantal nieuwe adressen zelfs met 54 procent.

litecoin adressen

Langzaam maar zeker lijkt er een klein beetje hype te ontstaan rondom Litecoin. Zou dat te maken kunnen hebben met de halving die voor augustus van dit jaar op de planning staat?

De halving is het moment waarop de blokbeloning voor miners halveert en daarmee ook de inflatie van het project. In theorie zou dat voor een boost van de koers kunnen zorgen en het lijkt erop dat mensen zich daar momenteel op voorbereiden.

Geen problemen met de SEC

In tegenstelling tot verschillende andere altcoins heeft Litecoin op dit moment geen problemen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Ongeveer twee weken geleden klaagde de SEC zowel Binance als Coinbase aan en labelde het verschillende grote crypto-projecten als effecten.

Onder andere Solana (SOL), Cardano (ADA), Polygon (MATIC) en Binance Coin (BNB) werden als effecten aangemerkt. Heel kort door de bocht zou dat betekenen dat deze munten niet meer op beurzen verkocht mogen worden in de Verenigde Staten, mits de SEC gelijk krijgt in zijn oordeel over deze munten.

Litecoin werd in deze zaken niet genoemd en wordt blijkbaar gezien als een digitale grondstof en niet als een bijzonder financieel instrument. Om die reden zou de munt door de fuiken van de SEC glippen en zich kunnen onderscheiden van verschillende andere altcoins.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC