Litecoin, ltc
Litecoin

Litecoin klaar voor verdubbeling tot $200 in voorbereiding op halvering

Litecoin (LTC), vaak “het zilver van Bitcoin’s goud” genoemd, ondergaat ongeveer elke vier jaar een halvering. Tijdens dit proces wordt de blokbeloning, die miners krijgen voor het valideren van transacties, verminderd. Dit mechanisme van toenemende schaarste heeft in het verleden steevast geleid tot prijsstijgingen op de crypto-markt.

Eén crypto-expert heeft al voorspeld dat Litecoin zich klaarmaakt voor een enorme koersstijging die zijn waarde zou kunnen verdubbelen tot maar liefst $200, en dit allemaal dankzij een technisch evenement dat bekend staat als ‘halvering’. Lees verder om erachter te komen waarom dit evenement de springplank kan zijn voor deze ongekende prijsstijging, en waarom u dit in de gaten moet houden.

Verwachte datum en mogelijke gevolgen van de Litecoin Halving

Naar verwachting zal de komende halvering plaatsvinden op 2 augustus 2023, op blok 2.520.000 specifiek. Het is belangrijk te benadrukken dat deze datum kan veranderen vanwege schommelingen in de hashsnelheid van het netwerk. Dit halveringsevenement zal de blokbeloning, die miners ontvangen, verminderen, en zo de schaarste van Litecoin vergroten. Dit kan mogelijk de prijsdynamiek van de munt beïnvloeden.

LTC is klaar voor een Halving-rally

Michael van de Poppe, een gerenommeerde Nederlandse crypto analist heeft recent een interessante voorspelling gedaan. Volgens Van de Poppe staat Litecoin op het punt een belangrijke beweging te maken.

Hij stelt dat Litecoin klaar lijkt te zijn voor een krachtige rally vóór de aankomende halvering van de munt. Volgens van de Poppe zal de prijs zich in een relatief korte tijd kunnen verdubbelen.

Conclusie

Als we de inzichten van gerenommeerde Nederlandse crypto-analist Michael van de Poppe combineren met het historische gedrag van Litecoin (LTC) tijdens halveringsevenementen, zien we een potentieel scenario voor een aanzienlijke waardestijging.

De aanstaande halvering van Litecoin, verwacht op 2 augustus 2023, kan de drijvende kracht zijn achter een sterke rally, mogelijk resulterend in een verdubbeling van de waarde van de munt tot $200. Door de vermindering van de mijnbeloningen zal de schaarste van Litecoin toenemen, wat historisch gezien heeft geleid tot prijsstijgingen.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC