litecoin, ltc
Litecoin

Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?

De waarde van Litecoin (LTC) heeft zich hersteld na een aanzienlijke daling. Deze digitale valuta vond steun op een cruciaal niveau en wist tegelijkertijd uit een positief patroon voor de korte termijn te breken.

Dit roept de vraag op: markeert dit het begin van een nieuwe opwaartse trend richting de $100, of zijn er risico’s die deze vooruitgang kunnen ondermijnen? Laten we dit nader onderzoeken.

Potentieel voor verdere groei

Sinds juni 2022 bevindt Litecoin zich in een opwaartse trend, ondersteund door een robuuste trendlijn die reeds 630 dagen ongeschonden blijft. De prijs heeft deze lijn al zes keer geraakt, wat de significantie en sterkte van deze steunlijn benadrukt.

Deze week leek de koers eindelijk uit te breken, maar dat is nog niet helemaal gelukt. Desondanks zijn er positieve indicatoren die suggereren dat er potentieel is voor verdere groei.

LTC/USDT Weekgrafiek
LTC/USDT Weekgrafiek – Bron: TradingView

Hoewel de prijsbeweging van Litecoin nog geen sterke stijging laat zien, geeft de wekelijkse Relative Strength Index (RSI) een optimistisch signaal. De RSI, een belangrijke momentumindicator die door handelaren wordt gebruikt om te evalueren of een asset overkocht of oververkocht is, speelt een cruciale rol bij het nemen van koop- of verkoopbeslissingen.

Bij een RSI-waarde boven de 50, die wijst op een opwaartse trend, hebben de kopers, ofwel de ‘bulls’, over het algemeen de overhand. Aan de andere kant suggereert een waarde onder de 50 een bearish markt. Specifiek voor Litecoin is de wekelijkse RSI recentelijk gestegen tot net boven de 50, wat duidt op een mogelijke aanvang van een bullish trend.

LTC op het punt van uitbreken

De technische analyse op de dagelijkse timeframe bevestigt de positieve signalen die we ook op de wekelijkse timeframe zien. De grafieken tonen aan dat Litecoin (LTC) bezig is met een uitbraak uit een stijgende driehoek, die zich sinds augustus 2022 heeft gevormd. Hoewel LTC boven de weerstand van de driehoek is gestegen, moet het nog een dagelijkse sluiting boven deze weerstand bereiken.

Deze mogelijke uitbraak wordt verder ondersteund door de dagelijkse Relative Strength Index (RSI), die boven de 50 staat en toeneemt — beide indicatoren wijzen op een bullish trend. Indien deze opwaartse trend voortduurt, kan Litecoin het weerstandsgebied rond de $95 aantikken, wat een stijging van 28% ten opzichte van de huidige koers zou betekenen.

LTC/USD Daggrafiek
LTC/USD Daggrafiek – Bron: TradingView

Alles wijst erop dat de vooruitzichten voor Litecoin positief zijn. Echter, ondanks deze optimistische voorspellingen voor de LTC-prijs, moet men bedacht zijn op het risico van een mogelijke afwijzing bij de weerstand van $75. Mocht dit gebeuren, dan kan Litecoin een daling van 12% ondergaan richting de ondersteunende trendlijn van de driehoek op $68.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Litecoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Wat kunnen we van Litecoin verwachten in 2024?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?