Litecoin Nieuws

Litecoin Nieuws

Litecoin lanceert eindelijk zijn grote Mimblewimble-upgrade

Na twee jaar ontwikkeling heeft Litecoin (LTC) eindelijk zijn langverwachte Mimblewimble-upgrade gelanceerd. Hiermee wordt de deur geopend naar meer privacy gerichte transacties op het netwerk.

Meer privacy door nieuwe upgrade

De integratie van Mimblewimble in Litecoin kwam door het Mimblewimble Extension Block, ook bekend als MWEB. Hiermee kunnen gebruikers van het netwerk zich aanmelden voor privacy gerichte transacties.

David Burkett, hoofdontwikkelaar van MWEB, gesponsord door de Litecoin Foundation, zei dat de upgrade de levensvatbaarheid van Litecoin verbetert als een vervangbare valuta. Hij zegt dat Litecoin kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties, salarissen van werknemers betalen en zelfs onroerend goed kopen.

Mimblewimble is een op privacy gericht gedecentraliseerd protocol dat zijn naam ontleent aan een spreuk die voor het eerst beroemd werd in de Harry Potter-boekenreeks. Het protocol heeft een vertrouwelijkheidsfunctie waarmee gebruikers transactie-informatie kunnen verbergen. Het biedt ook een raamwerk voor andere blockchains om de bruikbaarheid van hun cryptocurrency te verbeteren.

Litecoin begon voor het eerst met Mimblewimble-integratie in een paar Litecoin-verbeteringsvoorstellen die dateren van oktober 2019. Het netwerk lanceerde zijn eerste Mimblewimble-testnet in oktober 2020 na aanvankelijke vertragingen als gevolg van lage deelname van de gemeenschap. Het testnet werd ook gelanceerd rond de tijd dat regelgevers in Europa – voornamelijk Europol – aan de alarmbel trokken over privacymunten.


Wil jij Litecoin verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Privacymunten

Privacymunten die anonimiteit bevorderen en digitale grootboektransacties proberen te verdoezelen, zijn over de hele wereld onder de loep genomen. Verschillende exchanges hebben begin 2021 hun steun aan privacymunten Monero (XMR), Zcash (ZEC) en Dash (DASH) teruggetrokken te midden van nieuwe regelgeving.

Naast anonimiteit en privétransacties, legt de technologie van Mimblewimble grote nadruk op schaalbaarheid. De Litecoin Foundation is van mening dat de Mimblewimble-integratie zal bijdragen aan de status van LTC als ‘gezond geld’. Dit is een breed concept dat verwijst naar stabiel geld dat minder vatbaar is voor waardevermindering en invloed van monetair beleid.

Ondanks dat het een van de eerste cryptocurrencies was die op de markt kwam, heeft Litecoin in de loop der jaren moeite gehad om relevant te blijven. LTC staat momenteel op de 21e plaats in de ranglijst met een totale waarde van $7,5 miljard.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten