Litecoin

Litecoin leidt de weg voor Bitcoin en stijgt in 1 maand met 65%

Litecoin heeft voor het eerst sinds september 2019 deze week weer een flinke winst geboekt. De LTC koers steeg in 7 dagen tijd met meer dan 33 procent. Dat de munt de $70 dollar grens heeft gepasseerd is volgens verschillende analisten een zeer goed teken.


Litecoin leidt de weg

Deze maand is überhaupt een zeer succesvolle maand voor Litecoin en andere altcoins. Op 1 januari koste 1 LTC token nog slechts $43 dollar. Vandaag ligt de Litecoin koers alweer rond de $70,4 dollar. Dat is een maandelijkse stijging van zo’n 65%.

 
 

Deze enorme sprong trok, om één belangrijke reden, de aandacht van verschillende handelaren. De Twitteraar ‘Loma‘ merkte zaterdag op dat Litecoin de weg leidt voor Bitcoin. Precies zoals LTC dat vorig jaar ook al deed.

Toen zagen we dat de Litecoin koers in vier weken tijd verdubbelde. Vlak daarna schoot de Bitcoin koers omhoog. Dit veroorzaakte een drie maanden lang durende rally waarin de Bitcoin prijs naar de $13.800 dollar steeg.

Door het huidige sentiment te analyseren, denken Loma en anderen analisten dat er een grote kans is dat dit patroon zichzelf gaat herhalen.

“Litecoin stijgt met 5,8% Weet niet waarom, maar het is een veel voorkomende trend. Een Bitcoin prijs van 10k is heel goed mogelijk. “ vertelt investeerder Michael Flaum.