Newsbit

Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC) voor korte tijd meer marktkapitalisatie dan Ripple’s XRP

Litecoin (LTC)

Litecoin (LTC), één van de eerste op Bitcoin gebaseerde munten, wordt wel eens vaker aangeduid als het digitale zilver, waar Bitcoin als het digitale goud wordt aangeduid. LTC heeft vandaag, alhoewel voor korte duur, Ripple’s XRP ingehaald op basis van marktkapitalisatie. Alhoewel XRP de 4e plaats in termen van marktkapitalisatie nu weer overgenomen heeft van LTC, kan dit mogelijk slechts voor korte tijd zijn.


Gevecht voor top 4 grootste cryptocurrency

Dit blijkt uit data afkomstig van CoinMarketCap. Op het moment dat dit artikel geplaatst is, is de marktkapitalisatie van Ripple’s XRP-token circa $10.370.254.003, waar die van Litecoin (LTC) $10.005.866.493 is, een verschil van slechts $364.387.510 in het voordeel van XRP. Hiermee vindt er momenteel een gevecht plaats voor de top 4 grootste cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie.

Ripple’s XRP-token heeft jarenlang op nummer 3 gestaan in termen van marktkapitalisatie. Hiermee vindt er momenteel een grote verandering plaats, waar XRP mogelijk zelfs naar rank nummer 5 wordt verschoven. De grootste reden hiervoor is de rechtszaak die de Amerikaanse Securities & Exchange Commission (SEC) heeft aangespannen tegen het blockchain-bedrijf. Ripple Labs is namelijk aangeklaagd wegens de verkoop van ruim $1 miljard aan niet-geregistreerde effecten. Mocht dit gebeurt zijn, is dit volgens wet verboden en kan Ripple Labs een hoge boete verwachten.

Hiervoor zou de XRP-token echter wel een security-token moeten zijn, in plaats van een (digitale) valuta. Ripple Labs zelf geeft echter aan dat XRP een digitale asset is, en hiermee automatisch een valuta zou zijn, net zoals verschillende andere cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Wanneer dit het geval is, valt de in dit geval crypto-asset niet meer onder de jurisdictie van de SEC. Opvallend is echter wel dat de Amerikaanse SEC nooit een vooruitblik heeft gegeven op Ripple’s XRP-token voordat de aanklacht ingediend was, terwijl ze dit wel gedaan hebben voor Bitcoin en Ethereum.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Aanzienlijke waardedaling XRP-token

De aanklacht heeft echter wel gezorgd voor een aanzienlijke waardedaling van de XRP, van ruim $0.60 naar momenteel circa $0.22 á $0.23, terwijl juist veel andere altcoins aanzienlijke winsten boeken in dezelfde periode. Op het toppunt heeft XRP zelfs de $0.71 aangetikt, wat de daling nog groter maakt.

Verschillende investeerders in XRP hebben hierdoor onlangs een petitie ingediend bij de Amerikaanse SEC waarin verklaard wordt dat de aanklachten tegen Ripple niet in het belang zijn van de investeerders en zij grote materiële schade oplopen door deze aanklacht. Mocht de petitie aangenomen worden, zou de SEC mogelijk de rechtszaak kunnen verwerpen. Dit laatste wordt echter niet als reëel gezien en verwacht wordt dan ook dat de petitie niet aangenomen gaat worden. Toch geeft het een duidelijk beeld aan de SEC dat dergelijke acties niet altijd als goed gezien worden en dat ze grote materiële schade met zich mee kunnen brengen.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top