litecoin
Litecoin

Litecoin’s handelsvolume daalt: Voorteken van een Koersval?

De opmars van Litecoin maakte de LTC token de afgelopen maanden een populaire keuze onder beleggers, vooral vanwege de consistente uptrend in juni. Echter, recente gegevens tonen aan dat de interesse in deze cryptomunt begint af te nemen, ondanks de naderende halvering die veel aandacht trekt. Deze verandering in sentiment kan een aanzienlijke impact hebben op het vermogen van Litecoin om te herstellen en verder te groeien.

Litecoin’s handelsvolume in beweging

Het handelsvolume van Litecoin maakte een opmars, vooral toen de prijs enkele weken geleden boven de $100 uitsteeg. Echter, met de neerwaartse beweging die de altcoin in diezelfde periode heeft doorgemaakt, is het handelsvolume ook aanzienlijk gedaald.

Deze woensdag bleek uit gegevens van Coinmarketcap dat het handelsvolume van Litecoin met 28% was afgenomen ten opzichte van de volumes van de vorige dag. Zoals bij elk digitaal actief, kan een daling in het dagelijkse handelsvolume erop wijzen dat investeerders mogelijk hun belangstelling voor het actief verliezen, vooral na het veiligstellen van winsten uit de mini-bull rally.

Deze afname komt samen met de prijsactie van de altcoin, die voornamelijk in een bearish trend is beland.

LTC koers 27 juli
BTC/USD 4 uur per candle – Bron: TradingView

In afwachting van de Litecoin halvering

Een gunstige ontwikkeling voor Litecoin’s LTC-token is de op handen zijnde halvering. Deze gebeurtenis, die ongeveer om de vier jaar plaatsvindt, zal de beloningen voor miners in blokken halveren. Hierdoor zal ook het tempo waarmee nieuwe munten in circulatie komen afnemen, waardoor de inflatie van de cryptocurrency effectief wordt afgeremd.

LTC halving
LTC halveert in één week | Bron: Nice Hash

Evenementen zoals halveringen worden doorgaans met enthousiasme ontvangen door investeerders, die erop gebrand zijn om meer tokens te vergaren terwijl de uitgifte vermindert. Echter, het sentiment kan snel omslaan als de prijs van de activa aanzienlijk stijgt en investeerders besluiten hun winsten te innen, wat een bearish markttrend kan inluiden.

Met de Litecoin-halvering op slechts een week afstand en de LTC-prijs die nog steeds in het rood staat, is het aannemelijk dat de aanstaande gebeurtenis al in de huidige prijs is meegerekend. Dit kan leiden tot het uitblijven van de massale rally waar investeerders op hopen na de halvering. Het is heel goed mogelijk dat LTC zijn handelsniveau onder de $100 handhaaft, zelfs na de halvering.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Litecoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Litecoin nieuws

Hoe Litecoin naar een prijs van $400 kan klimmen
Kan de Litecoin koers deze week het niveau van $115 bereiken?
Litecoin koerst af op $100: Doorbraak in zicht of schuilt er risico?
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC