LoganPaul
NFT

Logan Paul gaat CryptoZoo NFT’s ‘terugkopen’ een jaar na beloofde terugbetalingen

YouTuber en social media-influencer Logan Paul heeft aangekondigd ontevreden investeerders van zijn CryptoZoo NFT-game terug te betalen. Dit komt een jaar nadat hij beloofde de kopers van zijn NFT’s tegemoet te komen.

Paul heeft toegezegd $2,3 miljoen uit eigen middelen te investeren in een ‘terugkoop’-programma, bedoeld om basiseieren en basisdieren tegen de oorspronkelijke aankoopprijs terug te kopen van degenen die van plan waren CryptoZoo te spelen.

CryptoZoo is nooit uitgebracht

CryptoZoo, een spelconcept dat spelers toeliet om met cryptovaluta ‘exotische dieren’ NFT’s te kopen, verkopen, fokken en verhandelen, is nooit uitgebracht. Paul kondigde het project voor het eerst aan in augustus 2021.

In het spel zouden spelers basiseieren kunnen kopen en uitbroeden tot basisdieren, die vervolgens gefokt konden worden en dagelijkse ZOO-tokens opleverden. Er werd ongeveer 3.009 Ethereum, met een waarde van circa $6,7 miljoen, verhandeld in Base Eggs op OpenSea.

Paul, die zijn teleurstelling uitte dat het spel niet werd gelanceerd, informeerde zijn 6,8 miljoen volgers op 4 januari via een bericht op X (voorheen Twitter) over het terugkoopprogramma, dat zal plaatsvinden op EGGNFTBUYBACK.COM. Investeerders kunnen hun claims indienen tot 8 februari.

Deelnemers komen in aanmerking voor 0,1 ETH

Volgens de voorwaarden van het programma ontvangen in aanmerking komende deelnemers 0,1 ETH, ter waarde van ongeveer $224, voor elke ingediende NFT. Echter, deelnemers mogen hun NFT’s niet uit hun wallet verwijderen nadat ze als in aanmerking komend zijn bestempeld. Ook komen hybride dierlijke NFT’s niet in aanmerking voor de terugkoop, en investeerders met CryptoZoo (ZOO)-tokens krijgen geen compensatie. Deelnemers aan het programma moeten bovendien afstand doen van huidige of toekomstige claims tegen Paul en zijn team.

Paul kondigde ook aan dat hij een rechtszaak heeft aangespannen tegen de hoofdontwikkelaars van CryptoZoo, Eduardo Ibanez en Jake Greenbaum, voor een federale rechtbank in Texas. In een eerdere rechtszaak werd beweerd dat Paul en zijn team betrokken waren bij een ‘frauduleuze onderneming’ om een ‘rug pull’ uit te voeren. Paul beschuldigt nu Ibanez en Greenbaum van interne sabotage en stelt dat hij nooit winst heeft gemaakt van het project.

Bijna een jaar na de aankondiging van het herstelplan voor CryptoZoo, bevestigt Paul dat het spel niet zal worden uitgebracht, waarbij hij financiële beperkingen en regelgevingshindernissen als belangrijkste redenen noemt.

NFT nieuws

Herstructurering bij Yuga Labs na moeilijke periode
Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’