crash
Bitcoin

Long Squeeze brengt Bitcoin koers naar dieptepunt van $58.800

Een voortdurende “long squeeze” zorgt volgens een analist voor de recente dalingen van de Bitcoin koers naar het laagste niveau in 53 dagen. Ook de miners blijven hun Bitcoin verkopen. Bitcoin hangt momenteel weer onder de 61.000 dollar. Waar gaat dit toch eindigen voor de digitale munt?

Bitcoin valt als een baksteen

De Bitcoin koers viel vannacht als een baksteen omlaag en er stond zelfs heel eventjes 58.900 dollar op de borden. Inmiddels staat Bitcoin weer ruim boven de 60.000 dollar, maar de schrik zal er goed inzitten bij veel mensen.

Nu is het te hopen dat we hiermee de bodem te pakken hebben voor de Bitcoin koers. Het blijft vreemd om te zien hoe Bitcoin zo volatiel kan zijn.

Het ene moment lijkt er sprake van een doorbraak naar nieuwe koersrecord, terwijl Bitcoin het volgende moment aan dit soort dalingen kan beginnen.

Zo slaat het sentiment vaak ook behoorlijk extreem om van positief naar negatief. Op dit moment is het sentiment uiteraard behoorlijk negatief voor de digitale munt.

Wat is een long squeeze?

Willy Woo spreekt in zijn analyse dus van een zogenaamde long squeeze. Dat is een momenteel waarop veel speculanten, die geld leenden om op Bitcoin in te zetten, plotseling hun posities moeten verkopen.

Als jij geld leent om Bitcoin te kopen en de koers begint te dalen, dan kan er een moment komen dat je niet meer voldoende kapitaal hebt om de positie te dekken.

Dat is wat er gisteren gebeurde bij veel speculanten met long-posities op Bitcoin. Die werden er uitgetikt en moesten vervolgens dus hun Bitcoin verkopen om de leningen die ze hadden afgesloten terug te betalen.

Als iedereen op hetzelfde moment moet verkopen, dan krijg je dit soort dalingen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

$9 miljard aan Bitcoin van Mt. Gox is geen bedreiging voor de markt?
Bitcoin koers schiet 4% omhoog naar $63.300
3 dingen die een sterke juli-maand kunnen verpesten voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Kiyosaki: Hou je vast, Bitcoin klaar voor de ‘Bananen-zone’
Goudkoers wijst op aanstaande Bitcoin correctie
Crypto analist: XRP flink in de problemen en dit is waarom