Bahamas
Hack

Luxe vastgoed van crypto beurs FTX wordt geveild

Naar aanleiding van de ineenstorting van FTX, de ooit prominente cryptobeurs geleid door Sam Bankman-Fried, zullen de luxe vastgoedbezittingen van het bedrijf te koop worden aangeboden.

Volgens een Bloomberg-rapport bereiden de vereffenaars die toezicht houden op de activa van FTX zich voor om de panden te verkopen die werden verworven tijdens de gloriedagen van de cryptocurrencybeurs, vóór de ondergang eind 2022.

FTX’s riskante vastgoedstrategie

Het centerpiece van de te koop aangeboden onroerendgoedportefeuille is de $30 miljoen Penthouse in het Orchid gebouw op de Bahama’s, waar de inmiddels veroordeelde Bankman-Fried tot aan de ineenstorting van FTX woonde en werkte met zijn team. Branchen-experts betwijfelen echter of FTX niet te veel heeft betaald voor de panden, waardoor de kans op break-even kleiner wordt.

Makelaars en projectontwikkelaars wijzen erop dat de aankopen van FTX hebben bijgedragen aan een opgeblazen markt, die naar verluidt analoog is aan de volatiliteit van de cryptomarkt in die tijd. Ondanks het herstel van de cryptocurrency-investeringen van FTX, geldt dat mogelijk niet voor hun vastgoedactiviteiten op de Bahama’s.

Na de ineenstorting gaven voormalig FTX CEO Ryan Salame en andere belangrijke figuren binnen het bedrijf $255 miljoen uit aan panden op New Providence Island.

Deze panden omvatten 52 appartementen, kantoren en percelen geconcentreerd rond luxe ontwikkelingen zoals Albany. Volgens Bloomberg werden de topmanagers van FTX aangetrokken door de allure van Albany, bekend om zijn exclusiviteit en voorzieningen voor superrijken. Ze wilden een plek veroveren in deze gated community.

Er rijzen echter vragen over de mogelijke over-betaling voor deze panden, vooral gezien de huidige marktomstandigheden.

Gevolgen voor potentiële winstgevendheid

FTX is erin geslaagd om een aanzienlijk deel van de verloren fondsen tijdens de ineenstorting terug te vorderen, maar de vastgoedbezittingen vormen een grotere uitdaging. Naar verwachting zullen de vereffenaars die toezicht houden op de activa van FTX op de Bahama’s binnenkort beginnen met de verkoop. Makelaars betwijfelen echter of de gewenste prijzen voor de panden behaald kunnen worden.

De luxe vastgoedmarkt op de Bahama’s is het voorgaande jaar met 15% gestegen, maar de specifieke aankopen van de beurs leveren mogelijk niet het verwachte rendement op. Factoren zoals belastingen en heffingen, in combinatie met zorgen over te hoge aankoopprijzen, kunnen de winstgevendheid van de verkoop beïnvloeden.

Eerder dit jaar vroeg PwC, het adviesbureau dat is aangesteld als vereffenaar voor de activa van het bedrijf op de Bahama’s, voorstellen van makelaars om de panden die door Bankman-Fried en zijn team zijn verworven te verkopen.

De verwachting is dat de verkoop in de komende maanden van start gaat. Makelaars verwachten een uitdagende omgeving om optimale rendementen te behalen.

Hoewel de exacte taxaties van de FTX-panden niet openbaar zijn gemaakt, is er onder Bahamianen consensus dat de verkoop zal helpen om verder te gaan na de Bankman-Fried saga en het land zich te laten richten op vooruitgang.

Ondertussen is Sam Bankman-Fried veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf en onlangs overgebracht naar een tijdelijke detentiefaciliteit in Oklahoma. Bankman-Fried streeft echter naar een andere uitkomst en hoopt op een verlaging van zijn straf door officieel beroep aan te tekenen tegen de veroordeling.

Op dit moment beweegt de FTT-token, de native token van de ter ziele gegane exchange, al meer dan een maand zijwaarts, wat resulteert in een huidige prijs van $1,60.

Hack nieuws

UwU Lend biedt beloning van $5 miljoen voor identificatie hacker na tweede aanval
UwU Lend-protocol opnieuw getroffen door exploit
OKX onderzoekt miljoenenroof na sms-aanval op gebruikersaccounts
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt