Bitcoin Nieuws

Lyn Alden: ‘Bankenstress maakt waarde van Bitcoin duidelijk zichtbaar’

Als Lyn Alden haar mond opendoet over macro-economische ontwikkelingen, dan is het slim om heel goed te luisteren. In een paar jaar tijd is Alden erin geslaagd om een toonaangevende stem te worden binnen de financiële wereld. In een recente MicroStrategy World Panel Session, zei Alden dat Amerikanen zich beginnen te realiseren dat banken inherent risicovol zijn.

Grappig genoeg is dat volgens Alden iets wat de rest van de wereld zich al langer realiseerde.

Het risico met banken

Tijdens de paneldiscussie gaat Lyn Alden uitgebreid in op het risico dat altijd speelt omtrent banken. “Wat veel mensen zich niet realiseren is dat er daadwerkelijk sprake is van risico. Zeker als je boven bepaalde verzekerde limieten zit. Je leent dan in feite geld aan de bank, die dat kapitaal vervolgens in allerlei assets investeert”, aldus Alden.

Het is volgens de macro-econoom in ieder geval zinvol om uit te zoeken waar een bank precies zijn kapitaal in investeert, voordat je besluit om al jouw tegoeden daar te stallen. In principe gaat de bank namelijk met jouw geld investeren. Als dat verkeerd afloopt, dan kun je fluiten naar je centen.

Tenzij de overheid natuurlijk besluit om in te grijpen en daarmee de spaartegoeden bij banken te garanderen. Dat is wat we de laatste maanden weer veel zagen, waardoor mensen zich in feite helemaal geen zorgen hoeven te maken over het omvallen van banken.

Zeker als het gaat om de grotere banken die volgens overheden too big to fail zijn, is de kans klein dat spaarders hun vermogen zomaar verliezen. Iedere keer dat dit soort banken dreigen om te vallen grijpen overheden toch wel in en worden alle tegoeden gegarandeerd.

De waarde van Bitcoin

Volgens Alden opent de huidige bankencrisis de ogen van veel investeerders voor de waarde van Bitcoin. Het bijzondere aan Bitcoin volgens Lyn Alden is dat je altijd de volledige controle over jouw kapitaal kunt behouden en dat er vervolgens ook nog eens een absolute schaarste van 21 miljoen eenheden aan Bitcoin hangt.

Met Bitcoin is jouw vermogen niet langer de schuld van een ander. Als jij kapitaal bij de bank onderbrengt, dan is dat in principe niets meer dan een schuldverplichting van de bank aan jou. Als de bank daar niet aan kan voldoen zijn er problemen.

De Bitcoin die jij in een eigen wallet bewaart blijven daar ook echt staan, tenzij je ervoor kiest om ze bij een beursplatform onder te brengen. We hebben bijvoorbeeld met FTX gezien dat ook de grootste namen binnen de industrie zich niet kunnen bedwingen om met de tegoeden van klanten te sjoemelen.

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op 27.438 dollar en staat er voor de afgelopen 24 uur een plus van 2,10 procent op de borden. Daarmee is Bitcoin de week in ieder geval goed begonnen en sluit het hopelijk de wat mindere periode van de afgelopen twee weken af.

Bitcoin nieuws

‘El Salvador haalt $1 miljard op voor Bitcoin mining project’
Diepere bodem voor Bitcoin door rechtszaak tussen SEC en Binance?
Bitcoin Crasht als Reactie op SEC-Rechtszaak tegen Binance en CEO
Meer nieuws

Meest gelezen

AI-chatbot Bing voorspelt SHIB prijs voor juni
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen