Genesis
Regulatie

Maandag start officieel de faillissementsprocedure van Genesis

Het crypto-leenplatform Genesis vroeg op donderdag 19 januari zijn faillissement aan via een zogenaamde Chapter 11 procedure. In principe is dat een procedure in de Verenigde Staten waar op termijn een doorstart mee mogelijk is. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre dat met Genesis gaat lukken, want het is zijn grootste 50 schuldeisers al ruim 3,5 miljard dollar schuldig. Komende maandag staat de eerste hoorzitting in de faillissementsprocedure op het programma.

De Digital Currency Group

Genesis is een zusterbedrijf van de Digital Currency Group, het crypto-conglomeraat van CEO Barry Silbert. De Digital Currency Group is naast eigenaar van Genesis ook de grootste aandeelhouder van bedrijven als Grayscale en CoinDesk. Het gaat wat dat betreft dus echt om een gigantische partij. Dat het niet goed gaat met de Digital Currency Group is duidelijk, want CoinDesk schijnt momenteel ook te koop te staan voor 200 miljoen dollar.

Aan alle kanten probeert het geld op te halen om de gaten die er momenteel zijn te dichten. De grote problemen voor Genesis ontstonden nadat in de eerste helft van 2022 Three Arrows Capital failliet ging. Die vielen om door het falen van het Terra-protocol, wat voor Genesis betekende dat een uitstaande lening van enkele honderden miljoenen dollars in rook opging. Nadat in november ook nog FTX omviel, werden de problemen voor Genesis te groot.

Opnames stopgezet

Kort na de implosie van FTX werden door Genesis de opnames geschorst. Vanaf ongeveer midden november tot en met vandaag is het voor gebruikers van het platform niet mogelijk om fondsen op te nemen. De start van de faillissementsprocedure is wat dat betreft ook geen goede ontwikkeling voor de gebruikers, want dat betekent dat het waarschijnlijk nog lang wachten is totdat ze in ieder geval een deel van hun geld terugkrijgen.

Aan de andere kant zal de faillissementsprocedure wel de duidelijkheid scheppen waar de meeste mensen op zitten te wachten. Op dit moment is het nog alles behalve duidelijk hoe groot het gat in de begroting van Genesis precies is. Nu zijn ze gedwongen om inzicht te geven en weten de gebruikers van het platform hopelijk snel meer.

Regulatie nieuws

Griekse overheid is bezig met een belastingkader voor cryptovaluta
Rechter keurt schikking van $9 miljoen goed in rechtszaak tegen Robinhood
Vitalik Buterin: Wees waakzaam bij politieke pro-crypto agenda’s
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren