Bitvavo Nieuws, Regulatie Nieuws

Genesis vraagt zijn faillissement aan, wat betekent dit voor Bitvavo?

In de nacht van donderdag op vrijdag besloot Genesis om definitief zijn faillissement aan te vragen in een zogenaamde Chapter 11 procedure. Genesis is een dochterbedrijf van de Digital Currency Group, dat onder andere Bitvavo bijna 300 miljoen dollar schuldig is. Volgens Cameron Winklevoss van Gemini, dat nog een hoop geld krijgt van Genesis, is dit een cruciale stap in de juiste richting.

Faillissement is goed?

Het klinkt misschien raar dat Winklevoss, die met zijn bedrijf nog ongeveer 900 miljoen dollar moet krijgen van Genesis, blij is met een faillissement van laatstgenoemde. Zij zijn echter al bijna twee volle maanden bezig om er een goede deal uit te slepen voor Gemini Earn. Tot op heden is er vanuit Genesis echter geen goed aanbod gekomen en Winklevoss denkt zelfs dat ze de boel bewust rekken.

“Het goede nieuwe is dat Genesis met een faillissementsprocedure onder toezicht komt en inzicht moet geven in de volledige gang van zaken. Cruciaal is ook dat de beslissing om met Genesis een faillissementsprocedure in te gaan niet betekent dat Barry Silbert, de Digital Currency Group en anderen die fout zaten daar niet voor gestraft kunnen worden,” aldus Winklevoss.

Winklevoss maakt zich ook druk om het kapitaal dat Genesis aan zijn Gemini Earn schuldig is, omdat het om het geld van ruim 340.000 gebruikers gaat. Het zijn namelijk de tegoeden van het Earn-programma van zijn handelsplatform.

Wat betekent dit voor Bitvavo?

Ook Bitvavo krijgt nog bijna 300 miljoen dollar van het moederbedrijf van Genesis en lijkt net als Gemini moeite te hebben om de onderhandelingen met de DCG af te ronden. Het Nederlandse handelsplatform kreeg eerder al aangeboden om genoegen te nemen met 70 procent van de tegoeden, maar dat vonden ze niet voldoende. Nu is duidelijk dat ze die bedragen aangeboden kregen, omdat er waarschijnlijk niet meer dan dat aanwezig is bij Genesis.

Bitvavo laat in een nieuw statement weten dat deze deze Chapter 11 situatie wellicht wat mee rust en duidelijkheid kan brengen. De beurs schrijft:

Positief aan deze Chapter 11 situatie, is dat de afwikkeling, welke toeziet op de herstructurering van Genesis en de terugbetaling aan schuldeisers, plaatsvindt onder bescherming en toezicht van een onafhankelijke derde. Deze wordt aangesteld door een rechter. Dit brengt het proces van onderhandelingen in rustiger vaarwater.

Het is te hopen dat de schade meevalt en dat Bitvavo inderdaad minimaal die 70 procent van het geld terugkrijgt. Voor de Nederlandse industrie zou het zonde zijn als het platform in de problemen komt, maar als we de uitingen van Bitvavo zelf mogen geloven, dan valt dat allemaal wel mee. Daarnaast benadrukt de beurs opnieuw dat de klanten geen last zullen hebben van de situatie omdat Bitvavo garant staat voor het uitstaande bedrag.

Regulatie nieuws

Meta & Dfinity lossen handelsmerkrechtzaak op
Inflatiegevecht kan nog lang duren door sterke banenmarkt: Slecht nieuws voor Bitcoin?
Zuid-Koreaanse autoriteiten reizen af naar Servië om Do Kwon te zoeken
Meer nieuws

Meest gelezen

Analist verwacht grote Bitcoin correctie en stapt uit de markt
Miljardair Palihapitiya verwacht Bitcoin koersexplosie na capitulatie van de Federal Reserve
Shiba Inu schiet met ruim 12 procent omhoog, wat is er aan de hand?

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten