Ethereum, eth
Ethereum

Machine learning voorspelt Ethereum Koers voor 30 juni 2023

Ondanks een paar moeilijke weken, gedeeltelijk veroorzaakt door rechtszaken tegen prominente crypto-handelsplatforms, ziet het merendeel van de cryptomarkt nu een opwaartse trend. Ethereum (ETH) volgt ook dit positieve pad. Machine learning-algoritmes wijzen op een voortzetting van deze gunstige prijstrend richting het einde van de maand.

Machine learning-algoritme voorspelt prijs van $1.956

Het crypto-voorspellingsplatform PricePredictions heeft een voorspelling gedaan over de Ethereum prijs op 30 juni 2023. Volgens hun gegevens zou de tweede grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie op die datum verhandeld worden voor $1.956,92.

Het gebruikte algoritme baseert zich op indicatoren als Bollinger Bands (BB), average true range (ATR), moving average convergence divergence (MACD), relative strength index (RSI), en andere. Volgens deze berekening zal Ethereum tegen die datum met 5% zijn gestegen ten opzichte van de huidige prijs.

Op dit moment wordt Ethereum verhandeld voor $1.863, wat betekent dat de munt in de afgelopen 24 uur met 0,48% is gestegen, maar over de laatste zeven dagen met 0,60% is gedaald.

Tegelijkertijd zijn de technische analyse-indicatoren voor een periode van één dag op de crypto-trackingwebsite TradingView grotendeels optimistisch over Ethereum. Ze geven een ‘koop’-advies met een score van 14, samengesteld uit een neutrale score van 8 voor oscillatoren en een ‘koop’-advies van 12 voor voortschrijdende gemiddelden.

Actieve Ethereum whales

Er is recentelijk veel beweging geweest in de Ethereum-markt, voornamelijk door de activiteiten van de zogenaamde ‘whales’, grote investeerders in de cryptomarkt. In een periode van slechts 48 uur hebben deze whales meer dan 1,6 miljoen ETH tokens verhandeld.

Op 7 juni meldde een Twitter-gebruiker, Lookonchain, dat het crypto-handelsbedrijf Cumberland een aanzienlijke hoeveelheid ETH had gekocht toen de prijs relatief laag was. Deze informatie werd aangevuld door crypto-expert Ali Martinez, die aangaf dat er ook grote hoeveelheden ETH werden verkocht toen de prijzen piekten. Deze transacties hebben de dynamiek van de markt beïnvloed.

In feite, rekening houdend met de huidige prijzen, hebben transacties ter waarde van ongeveer $2,98 miljard aan ETH in die korte periode plaatsgevonden. Dit benadrukt de volatiliteit en liquiditeit in de cryptomarkt, specifiek in de handel van Ethereum.

Conclusie

In conclusie, ondanks eerdere tegenslagen, lijkt de cryptomarkt – en Ethereum in het bijzonder – een positieve wending te nemen. Machine learning-algoritmes projecteren een voortzetting van de opwaartse trend, met Ethereum’s prijs mogelijk stijgend tot $1.956,92 tegen het einde van de maand. Technische analyses ondersteunen deze voorspelling, wat suggereert dat investeerders vertrouwen blijven houden in de toekomst van Ethereum.

Ethereum nieuws

Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
SEC zal naar verwachting spot Ethereum-ETF’s in mei afwijzen
Crypto-whales kopen massaal Ethereum en XRP
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC