Bitcoin
Bitcoin

Macro-econoom voorspelt in Q3 2024 Bitcoin koers van $115.000

Macro-econoom Henrik Zeberg voorspelt dat Bitcoin op de korte termijn een stevige opwaartse koersbeweging maakt. In een nieuw interview met Bloor Street Capital zegt Zeberg dat Bitcoin vanaf zijn huidige koers met 64% kan stijgen richting het derde kwartaal van 2024.

Bitcoin koers van $110.000 tot $115.000

“In januari zei ik $110.000 tot $115.000 voor Bitcoin en daar blijf ik bij. Ik denk dat we uren of dagen verwijderd zijn van een nieuwe koersexplosie.

We zagen een grote koersbeweging op 20 mei. Dat was pas het begin. Nu consolideren we alweer een paar dagen en denk ik dat we richting midden-juni een grote beweging te zien krijgen. Maar wel een opwaartse trend met consolidaties en terugvallen”, aldus Zeberg.

Uiteindelijk ziet hij Bitcoin richting Q3 2024 naar die ongelooflijke koersen stijgen en verwacht hij ook enorme koersexplosies van de S&P 500.

Daarna moet dan uiteindelijk een Amerikaanse recessie beginnen. “Mijn tijdlijn voor nu is dat er in Q4 2024 een recessie start. Het zou oktober, november of december kunnen zijn. De aandelenmarkt zal twee maanden daarvoor zijn top bereiken”, zo gaat hij verder.

Overal ter wereld is zwakte zichtbaar

Volgens de analist is overal ter wereld zwakte zichtbaar. “We zien eerste beetjes zwakte in Europa. We zien wat zwakte in Azië in de Nikkei en in de Nifty. Wat dat betreft verwacht hij eerst een top van de aandelenmarkten in Azië en Europa, voordat Amerika zijn top bereikt.

Op basis daarvan voorziet de analist een “rotatie van kapitaal” van Europa en Azië naar Amerika.

“Dat is waarom ik zeg dat ik niet bullish ben over alle markten. Ik ben bullish over de Amerikaanse markt op dit moment. Ik ben bullish over kleine aandelen, omdat ik denk dat er een rotatie gaande is van grote naar kleine aandelen; terwijl we richting het einde van deze business-cyclus gaan”, zo eindigt Henrik Zeberg zijn verhaal.

Wat denk jij? Gaat Bitcoin dit jaar echt naar het niveau van $100.000 of meer stijgen?

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken