crypto analist
Bitcoin

Macro-expert: Geen zorgen over Bitcoin op dit moment

Real Vision macro-expert Julie Bittel gelooft dat Bitcoin op het punt staat om aan zijn parabolische fase te beginnen en dus extreem te stijgen. Nu zit Bitcoin volgens Bittel nog in de “saaie” fase en de munt is op weg naar de “bananen” stijging.

Normale prijsactie voor Bitcoin

Veel mensen vervelen zich enorm met de huidige koersactie van Bitcoin en maken zich zelfs zorgen over de digitale munt. Wat is er toch aan de hand met Bitcoin? Waar is dat sterke bullish momentum van het eerste gedeelte van 2024 toch heen?

“Wat we nu zien qua prijsactie is redelijk normaal voor Bitcoin rond de halving. Een grote stijging in aanloop naar de halving, gevolgd door een korte, maar scherpe correctie, vervolgens een periode van zijwaartse grilligheid, een laatste dump als atoombom voor het laatste beetje bullish sentiment, nog een fase van saaie zijwaartse koersactie en uiteindelijk beginnen de prijzen weer te stijgen.

Simpel gezegd is het de saaie zone voor de bananenzone. Wees geduldig, mijn vrienden”, aldus Julien Bittel.

Gezien zijn grafiek verwacht de analist een Bitcoin koers van 240.000 dollar voor mei 2025. Op dit moment handelt de digitale munt op 64.876 dollar en lukt het maar niet om de koers van 69.000 dollar, de all-time high van november 2021, definitief voorbij te gaan.

Solana op een bodem?

Vervolgens is het de beurt aan Real Vision directeur Raoul Pal om zijn 1 miljoen volgers op Twitter te vertellen dat Ethereum-concurrent Solana (SOL) waarschijnlijk een bodem heeft gevormd.

“Als jij jouw Solana-positie wil vergroten, dan is dit een goede zone om in te kopen. Laten we eens kijken! De bananen worden langzaam rijp, maar zouden fantastisch moeten zijn in de herfst”, aldus Raoul Pal.

Op basis van de jaargrafiek die Raoul Pal deelt, lijkt Solana een bullish convergerende trendlijn te vormen. De Solana koers komt momenteel binnen op 132 dollar en heeft nog altijd moeite om zijn positieve momentum te herpakken.

Van een bullmarkt lijkt op dit moment geen sprake meer. Zeker niet als je bedenkt dat Solana nog op 200 dollar heeft gestaan tijdens deze cyclus.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten