Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Manchester City lanceert eigen fantoken

Het bekende voetbalteam Manchester City is de nieuwste voetbalclub die de cryptocurrency-arena betreden heeft, nadat het team een samenwerking gestart is met Socios.com om de $CITY-fan-token te lanceren.


Steeds meer clubc met eigen fantoken

Met de lancering van de $CITY Fan Token wordt een nieuwe laag van digitale betrokkenheid voor de inmiddels weggelopen leiders uit de Premier League gecreëerd.

Via de mobiele applicatie van het team kunnen gebruikers de fan tokens gaan gebruiken voor hun betrokkenheid bij het team en voor diverse beloningen. Het fan token is gebouwd op de blockchain van Chiliz en stelt Manchester City-supporters over de hele wereld in staat fantokens te gebruiken om toegang te krijgen tot VIP-beloningen, clubpromoties, games, AR-functies en stemrechten in bepaalde bindende en niet-bindende clubonderzoeken op Socios.com.

Hiermee sluit het voetbalteam zich aan bij de nu nog elitegroep van voetbalteams met een eigen fantoken. Alhoewel dergelijke tokens steeds populairder worden binnen de gehele sportsector, zijn de voetbalteams met eigen fantoken nu nog op twee handen te tellen. Er zijn echter wel een aantal andere voetbalteams met hun eigen fantoken, waaronder FC Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain, AS Roma, Atlético de Madrid en Galatasaray.


Team trots op nieuwe ontwikkeling

Het voetbalteam is trots op de nieuwe ontwikkeling die plaatsvindt: “Wij zijn erg trots dat Manchester City onze eerste fan token in het VK lanceert en we zijn zelfs nog enthousiaster over de andere teams die in de rij staan.”

Alhoewel de tokens voor voetbalfans wellicht nog in de kinderschoenen staan, worden er een aantal grote stappen gezet op dit gebied, wereldwijd. Hieruit blijkt dat er daadwerkelijk wel een vraag naar dergelijke tokens is vanuit hun fans, die de tokens graag willen gebruiken voor het betalen van gametickets of team merchandise. Ook kunnen fans die in het bezit zijn van dergelijke tokens vaak hun mening uitbrengen over enkele zaken binnen het voetbalteam. Deze opties worden dan ook zeer gewaardeerd door de fans die gebruik maken van deze tokens. Het is voor het team dan ook een goede optie om echt in contact te komen met hun wereldwijde fanbase.

Fans van Manchester City krijgen met de fantoken nu toegang tot fantastische competities en VIP-ervaringen en kunnen stemmen op clubinitiatieven. Mogelijk wordt dit in de toekomst nog verder uitgebreid.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten