Masked Hacker Man
Hack

Manta Network ervaart een DDoS-aanval tijdens beursnotering

De op zero-knowledge proof gebaseerde layer-2 blockchain Manta Network is recentelijk het doelwit geworden van een grootschalige DDoS-aanval (Distributed Denial-of-Service). Deze aanval vond plaats op hetzelfde moment als de succesvolle notering van hun token op meerdere beurzen.

Enorm veel verzoeken op diverse knooppunten

Volgens Kenny Li, mede-oprichter van P0xeidon Labs – het cryptografische ontwikkelingsteam achter Manta Network – werden de knooppunten van de blockchain op 18 januari bestookt met meer dan 135 miljoen Remote Procedure Call (RPC)-verzoeken. Li beschreef de aanval als “zeer agressief en getimed” maar benadrukte dat “de blockchain veilig blijft draaien” en dat “alle fondsen veilig zijn”. Hij waarschuwde echter dat “de communicatie tussen apps en de blockchain momenteel ernstig beperkt is”. Li voegde eraan toe: “Wees gerust, we zijn hier om te blijven. We hebben drie jaar aan dit project gewerkt en zijn nog lang niet klaar. Hartelijk dank voor uw steun als gemeenschap.”

Op de dag van de aanval begon de handel in Manta-tokens op diverse grote beurzen, waaronder Binance, Bithumb en KuCoin. Op het moment van publicatie wordt het Manta-token gewaardeerd op $2,27, wat resulteert in een volledig verwaterde marktkapitalisatie van $2,27 miljard. In de eerste handelsuren werd voor meer dan $686 miljoen aan Manta verhandeld.

Meer dan 150.000 wallets en 3.5 miljoen transacties op testnet

Eerder, op 19 juli 2023, haalde P0xeidon Labs $25 miljoen op in een Series A-financieringsronde. Het bedrijf lanceerde ook het testnet van zijn layer-2-infrastructuur, Manta Pacific, dat op 12 september 2023 het mainnet betrad. Bij de lancering van het testnet in juli 2023 werden 150.000 wallets en meer dan 3,5 miljoen transacties geregistreerd.

Manta Network’s vlaggenschip, het non-fungible token-private aanbodplatform Manta Atlantic, werd in april 2023 gelanceerd. Sindsdien heeft het platform meer dan 300.000 zero-knowledge zielsgebonden tokens geslagen in samenwerking met belangrijke ecosysteempartners, waaronder Arbitrum, Galxe, Linea en CyberConnect.

Hack nieuws

Amerikaanse hacker bekent diefstal van $37 miljoen aan cryptocurrency
Kwaadaardige crypto wallet-app steelt $70.000 via Google Play Store: Wat je moet weten
Crypto-hack: Bedrock verliest $2 miljoen door beveiligingslek en biedt hacker baan aan
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales