Bitcoin miner
Bitcoin

Marathon Digital verkoopt 1.500 Bitcoin: Beursgenoteerde miner versterkt kaspositie

Marathon Digital is een toonaangevende beursgenoteerde Bitcoin miner. Wat opvalt is dat het bedrijf voor het eerste sinds oktober 2020 besloot om Bitcoin te verkopen. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was dit echter niet vanwege financiële problemen.

1.500 Bitcoin in de verkoop

In de update van januari 2023 die het op 2 februari publiceerde, maakte Marathon Digital bekend dat het gedurende de maand 1.500 Bitcoin verkocht voor een totaalbedrag van 35,3 miljoen dollar. Hoewel sommige Bitcoin miners de afgelopen maanden moesten verkopen vanwege de dalende koersen, laat Charlie Schumacher, de woordvoerder van het bedrijf weten dat dit niet geldt voor Marathon.

Marathon Digital’s Bitcoin Mining Data Center in Harding
Marathon Digital’s Bitcoin Mining Data Center in Harding, Montana – Bron: Marathon Digital

Schumacher gaat verder door te stellen dat Marathon tot nu toe in de hodl-modus zat en niet wilde verkopen op het moment dat de productie lager was. Ook is het nog altijd bullish over de lange termijn vooruitzichten van de grootste cryptocurrency van de markt. In het nieuwe jaar wil het echter voldoende liquide middelen bezitten.

Met de verkoop van de 1.500 Bitcoin wil het een deel van zijn openstaande schulden afbetalen en de kaspositie van het bedrijf vergroten. Schumacher geeft ook toe dat de recente koersstijgingen van Bitcoin het bedrijf bewoog om een deel van de Bitcoin in de verkoop te doen. In januari schoot de koers voor het eerst sinds augustus 2022 boven de 24.000 dollar uit.

Nog altijd een dikke oorlogspot

De verkoop van de 1.500 Bitcoin betekent niet dat Marathon Digital nu zonder Bitcoin zit. Integendeel zelfs, het bedrijf heeft nog altijd 8.090 Bitcoin in kas. Die Bitcoin dragen momenteel een waarde van ongeveer 189,9 miljoen dollar. Ook de productie is in de maand januari flink gestegen. In januari trok het 687 Bitcoin uit de digitale grond, wat een stijging van 45 procent markeert ten opzichte van de maand december.

“De verhoging van onze Bitcoin-productie is in de eerste plaats het resultaat van het vermogen van ons team om samen te werken met de nieuwe hosting-provider in McCamey, Texas. We slagen er steeds beter in om onderhoud en technische problemen te regelen in ons King Mountain datacenter dat de productie onderdrukte in het vierde kwartaal van 2022,” aldus Marathon CEO Fred Thiel.

Op de vraag hoe Marathon er het afgelopen jaar in slaagde om geen Bitcoin te hoeven verkopen wees Schumacher naar het personeelsbestand. Die bestaat uit ‘slechts’ 32 mensen, wat relatief laag is voor een mining-operatie als die van Marathon Digital. Sinds het begin van 2023 is het aandeel van Marathon met 135 procent gestegen.

Bitcoin nieuws

Finance-gigant Bernstein voorspelt Bitcoin koers van $1 miljoen
Fed-voorzitter: Wij zijn klaar voor renteverlagingen als de inflatie snel daalt
MicroStrategy verhoogt inzet: $786 miljoen extra voor Bitcoin aankoop
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken