Bitcoin

Mark Cuban: Bitcoin is technologie maar goud is ‘dood’

Waar Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zichzelf over de tijd kunnen verbeteren door gebruik te maken van nieuwe technologieën, kan goud dit niet. Hierdoor is goud als het ware ‘dood’ in dat opzicht, aldus Mark Cuban.


Twitter-debat

Dit werd duidelijk nadat er op het sociale medium Twitter een debat plaatsvond. Hieruit werd duidelijk dat Mark Cuban over de tijd heen meer sympathie voor cryptocurrencies heeft gekregen. Hij is dan ook van mening dat goud uiteindelijk als een opslag voor waarde zal sterven en wordt vervangen door bijvoorbeeld Bitcoin, maar dit kan eventueel ook een andere cryptocurrency zijn.


“Goud is dood Peter, ga verder”

Ook Peter Schiff, die een naam heeft gemaakt als stevige Bitcoin-scepticus, kon het niet laten om zich in het Twitter-debat te mengen. De laatste tijd heeft Schiff vaker kleinerende opmerkingen gemaakt naar Bitcoin, dit terwijl de top cryptocurrency regelmatig records brak. In een reactie van Mark Cuban vertelde hij het volgende aan Peter Schiff:

“Laat mij Peter helpen. Goud is net zo gehyped als Crypto dat is. Hebben wij echt gouden sieraden nodig? Van goud kan je een ring maken. BTC en ETH zijn technologieën die u bankier kunnen maken, wrijvingsvrije waarde-uitwisseling mogelijk maken en uitbreidbaar zijn tot een onbeperkt aantal zakelijke en persoonlijke toepassingen.”

Mark Cuban

Mark Cuban is dan ook niet erg positief over de toekomst van goud, tenminste niet als waarde opslag.

“Wat we vandaag zien gebouwd met crypto is slechts een proof of concept. Naarmate technologie steeds beter / goedkoper / sneller wordt, zullen er nieuwe applicaties komen en misschien zelfs iets dat wat we tegenwoordig kennen als crypto, maar goud zal nooit veranderen. Om deze reden zal het als waarde opslag geen echte toekomst meer hebben.”

Mark Cuban

“Goud is dood Peter. Ga verder” luidt een laatste Tweet van Mark Cuban.


Handelsalgoritme sociale media activiteit Peter Schiff

Op Twitter heeft een handelaar ervoor gekozen om een algoritme te bedenken die transacties uitvoert op basis van de sociale-media activiteit van Peter Schiff. Peter Schiff is namelijk regelmatig te vinden op Twitter met opmerkelijke berichten, niet enkel richting cryptocurrencies.

Naar verluidt heeft dit algoritme inmiddels ruim 200 transacties uitgevoerd met een huidig jaarlijks rendement van circa 1000%. De student die dit algoritme geschreven heeft, heeft laten weten dat van alle transacties 65% er winstgevend waren met een gemiddeld rendement van zo’n 3%. Peter Schiff heeft dit gezien en heeft hier dan ook reactie op gegeven:

“Ik denk dat dat een goede reden is om Bitcoin te kopen. Veel succes.”

Peter Schiff

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?