Regulatie Nieuws

Mark Cuban wordt geconfronteerd met rechtszaak voor promoten van Voyager-cryptoproducten

Mark Cuban is geen onbekende in het crypto-ecosysteem. Hij wordt nu geconfronteerd met een class action-rechtszaak over zijn promoties van de failliete crypto-broker genaamd Voyager Digital.

Aanklacht tegen Cuban

Naar verluidt heeft het advocatenbureau Moskowitz een civiele procedure ingedient bij de Amerikaanse rechtbank in Zuid-Florida tegen Cuban. Dit vanwege de promotie van de niet-gereguleerde cryptoproducten van Voyager.

Er wordt beweerd dat Cuban het bedrijf ook bij tal van gelegenheden een verkeerde voorstelling van zaken gaf. Er zouden twijfelachtige beweringen zijn verteld dat het goedkoper zou zijn dan concurrenten en “commissievrije” handelsdiensten aanbood. Cuban heeft volgens de aanklager, samen met de CEO van Voyager Digital, Stephen Ehrlich, gebruik gemaakt van hun jarenlange ervaring om onervaren klanten te verleiden hun spaargeld te investeren in wat zij een ‘Ponzi’-regeling noemden. De aanklager laat het volgende in de indiening weten:

Cuban en Ehrlich deden er alles aan om hun ervaring als investeerders te gebruiken om miljoenen Amerikanen te verleiden om, in veel gevallen hun spaargeld, te investeren in het Deceptive Voyager Platform en om Voyager Earn Program Accounts (‘EPA’s’) te kopen, die niet-geregistreerde effecten.

Aanzetten tot investering

Volgens de aanklager bleef Cuban tevens de producten van Voyager ‘hypen’. Op deze manier zou worden geprobeerd om retailbeleggers te verleiden om te investeren. Cuban zou het Voyager-platform “zo dicht bij risicovrij als je in de crypto gaat krijgen” genoemd hebben. In de aanklacht werd het volgende vermeld:

Voyager Platform vertrouwde op de vocale steun van Cuban en de Dallas Maverick en de monetaire investering van Cuban om zichzelf in stand te houden tot de implosie en het daaropvolgende faillissement van Voyager.

Voyager was één van de vele cryptogeldschieters van Three Arrows Capital (3AC) die inmiddels failliet zijn gegaan. Het crypto-uitleenbedrijf heeft de handelsactiviteiten en opnames op 1 juli gepauzeerd en heeft uiteindelijk op 5 juli faillissement aangevraagd. Momenteel hebben meer dan 3,5 miljoen Amerikaanse klanten bijna $5 miljard aan cryptocurrency-activa op het platform bevroren. Het is niet bekend wanneer zij hun geld precies zullen terugkrijgen. Ook is niet bekend wat eventueel de straf van Cuban zal zijn, gezien het proces nog niet gestart is.

Regulatie nieuws

De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt De impact van Amerika’s Minister van Financiën op de cryptomarkt
Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto Kazachstan lijkt klaar voor de legalisering van crypto
CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving” CFTC voorzitter: “Bitcoin koers kan verdubbelen met duidelijke regelgeving”
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak De Bitcoin koers maakt zich op voor een grote uitbraak
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten