Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Marktkapitalisatie cryptocurrency overtreffen aandelen van Google voor het eerst

De wereldwijde cryptocurrency-markt heeft een belangrijke mijlpaal bereikt: het is de eerste keer in de historie van cryptocurrency dat de marktkapitalisatie ervan hoger ligt dan de aandelen van Google.


Marktkapitalisatie van $1.43 biljoen is bereikt

Dit komt nadat de marktkapitalisatie van cryptocurrency op 10 februari 2021 een totaal van maar liefst $1.43 biljoen wist te bereiken. Hiermee worden de aandelen van Google: GOOGL en GOOG (respectievelijk $1.39 biljoen en $1.40 biljoen) net overtroffen, en dat is een primeur.

Een deel hiervan is te danken aan de waardestijging van Bitcoin (BTC), nadat onder andere Tesla erin geïnvesteerd heeft. Het (elektrische) autobedrijf heeft namelijk maar liefst $1.5 miljard in de top cryptocurrency geïnvesteerd, waarna de prijs met meer dan 10% omhoog schoot.


Crypto-markt achter Amazon, Apple en Microsoft

Maar niet alleen Bitcoin heeft voor de enorme marktkapitalisatie gezorgd. De gehele crypto-industrie kent het hele jaar lang al als een goede periode, waarbij in januari de marktkapitalisatie nog de $1 biljoen wist te bereiken. Nu is dat na net iets meer dan een maand 43% hoger. De crypto-markt heeft hierdoor een enorme groei meegemaakt over slechts een maand tijd. Momenteel lijkt het er ook niet op dat deze groei direct zal stoppen, alhoewel niet bekend is hoever verder de markt precies zal gaan groeien.

Door deze groei, staat de cryptocurrency-markt nu achter Amazon, Apple en Microsoft wanneer gekeken wordt naar marktkapitalisatie. Mogelijk groeit de markt nog boven deze bedrijven uit, alhoewel dat momenteel uiteraard slechts speculatie blijft.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten