Dogecoin, doge
Dogecoin

Massale verkoop door Dogecoin-miners: Wat staat ons te wachten?

Tijdens de bullmarkt wist Dogecoin (DOGE) enorm veel aandacht te trekken en bereikte het een all-time high van $0,73. Echter, op het moment van schrijven is de waarde van het project gedaald naar $0,059, wat een daling van bijna 92% betekent ten opzichte van zijn hoogtepunt. Door deze neerwaartse trend kiezen miners er nu ook voor om het project te verlaten.

Daling in Mining Reserves: Wat betekent dit voor Dogecoin?

Uit gegevens van het blockchain analyse platform IntoTheBlock blijkt dat de mining reserves, oftewel de hoeveelheid Dogecoin die miners in bezit hebben, zijn gedaald van 4,67 miljard naar 4,35 miljard DOGE in de periode tussen augustus en oktober. Bij de huidige marktprijs vertegenwoordigt deze verkoop een waarde van $53 miljoen. Deze cijfers suggereren dat miners een aanzienlijk deel van hun Dogecoin-reserves van de hand hebben gedaan, wat extra druk kan leggen op de prijs van Dogecoin. Als deze verkoopstrend door miners aanhoudt, kan een verdere koersdaling in de toekomst niet worden uitgesloten.

Mining reserves Dogecoin netwerk
Mining reserves Dogecoin netwerk – IntoTheBlock

Het is opvallend dat miners verkopen op een moment dat de waarde van de digitale munt laag is. Doorgaans verkopen miners hun crypto wanneer deze een hoge waarde heeft. Wanneer zij kiezen om te verkopen tijdens een lage waardering, kan dit wijzen op een gebrek aan vertrouwen in mogelijke prijsstijgingen in de toekomst, of op een dringende noodzaak om aan liquide middelen te komen, zelfs als dit minder opbrengt.

Whales verlaten Dogecoin

De dalende trend in Dogecoin is niet alleen merkbaar bij reguliere investeerders, maar ook bij zogenoemde ‘whales’. Uit data blijkt dat het aantal grote Dogecoin-transacties, met een waarde van meer dan $100.000, sterk is verminderd. In de laatste 24 uur zijn er ongeveer 650 van dergelijke transacties geregistreerd, wat uitkomt op circa 4.850 transacties in de afgelopen week. Ter vergelijking: op het hoogtepunt van Dogecoin in 2021 waren dit er bijna 40.000 per week.

Buiten de verminderde activiteit van de whales is er sinds mei ook een algemene daling in het totaal aantal Dogecoin-transacties. Deze afname in activiteit kan duiden op een verminderd vertrouwen van investeerders, wat extra druk op de koers kan leggen. Opmerkelijk is dat dit gebeurt in een periode waarin de interesse in meme-coins juist lijkt toe te nemen.

Conclusie

Samenvattend lijkt het korte termijn vooruitzicht voor de DOGE koers bearish te zijn. Echter, het is essentieel om te onthouden dat de cryptocurrency-markt zeer volatiel is en kan worden beïnvloed door een veelheid aan externe factoren. Hoewel huidige indicatoren bearish zijn, kan de situatie snel veranderen door onvoorziene omstandigheden.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Dogecoin nieuws

Crypto analist legt uit waarom je nu Dogecoin moet kopen
Gaat de Dogecoin koers richting 1 dollar in deze crypto cyclus?
Whale haalt voor 53 miljoen dollar aan Dogecoin van crypto beurs
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?