Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Mastercard treft voorbereidingen voor inzet van CBDC’s

Tijdens een gesprek met investeerders en andere belanghebbenden besprak de CEO van Mastercard, Michael Miebach, zijn positieve blik op de cryptocurrency-industrie.


Vraag naar crypto blijkt groot

Het bedrijf heeft over het afgelopen jaar een aanzienlijke volumegroei gezien bij consumenten die hun Mastercard betaalpassen gebruiken om cryptocurrencies aan te schaffen. Hiernaast heeft het bedrijf ook meerdere partnerschappen gesloten met diverse crypto-bedrijven. Toch heeft het betaalbedrijf hiernaast nog een ambitieus standpunt. Miebach zegt hierover het volgende:

“Wij zeggen op dit moment dat de meest waarschijnlijke kans dat dit soort technologie voor betalingen werkt, is als het via een overheid wordt uitgegeven. Dit in de vorm van een CBDC (een digitale valuta die uitgegeven is door een centrale bank). Wij hebben dat tijdens een paar gesprekken eerder al gezegd, en we gaven aan dat we ons netwerk klaar zullen maken om dat te doen als en wanneer een regering klaar is om een CBDC uit te brengen die naast de dollar of de euro als afwikkelingsvaluta in ons netwerk zal bestaan.”

Het bedrijf heeft dan ook een groot vertrouwen van de rol van Mastercard in deze kwestie. Hierover verklaarde ze het volgende:

“Wij kunnen een veilige ruimte voor banken van de overheid en de particuliere sector aanbieden om erachter te komen hoe dat echt te werk zal gaan.”


CBDC’s zijn erg populair geworden

Het onderwerp CBDC is erg populair geworden in diverse landen. Waar de Bahama’s het eerste land wereldwijd geworden is om een CBDC uit te geven, de ‘Sand Dollar’, wordt verwacht dat meerdere landen snel zullen volgen. Eén hiervan is Nigeria, waar de president onthult heeft dat ze een digitale valuta genaamd de eNaira gaan lanceren. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Mastercard is wereldwijd de op twee na grootste betalingsverwerker. Vorig jaar stond alleen Visa en Union Pay boven Mastercard in de ranglijst. Visa verwerkte toen circa 188 miljard transacties en Union Pay circa 151 miljard. Mastercard staat dus op plek 3, met vorig jaar circa 113 miljard transacties. Met deze stap maakt het bedrijf mogelijk belangrijke stappen binnen de crypto-wereld. Het is op dit moment nog niet precies bekend wat de volgende stap van de betaalgigant zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten