Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Nigeriaanse president onthult de digitale valuta genaamd eNaira

De Nigeriaanse president Muhammadu Buhari zal spoedig zijn digitale valuta van de centrale bank genaamd de eNaira, introduceren.


De Enaira lijkt nu echt te gaan komen

De Centrale Bank van Nigeria heeft een document gepubliceerd waarin ze hun voornemen om de eNaira in te voeren opnieuw bevestigde. Het land probeerde de digitale valuta al op 1 oktober te lanceren, maar dat was niet gelukt. Het lijkt er nu echter wel echt van te komen. Volgens de Design Paper for the eNaira is de bank nu bereid om de digitale valuta van de centrale bank van Nigeria te implementeren.

De centrale bank van Nigeria vertelt dat de cryptomunt zal moeten worden gebruikt als betaalmiddel en als waardeopslag. Daarnaast zal het langzaam het contante geld gaan vervangen.

De bank vertelde dat het missen van de eerste deadline niet echt een probleem was. De bank benadrukte juist de noodzaak om op de juiste manier van start te gaan in plaats van te haasten om een ​​digitale valuta vrij te geven die nog niet alle benodigde goedkeuringen heeft gekregen.

Zoals eerder gemeld keurde het Nigeriaanse federale hooggerechtshof de uitrol van een digitale valuta goed als wettig betaalmiddel op 2 oktober.

De centrale bank publiceerde het document met daarin de ontwerpprincipes voor de eNaira, samen met een overzicht van wat er van Nigeriaanse digitale valuta wordt verwacht. De twee documenten zijn beschikbaar op de website van de bank in het Engels en werden ook verstrekt in Hausa en Yoruba.

Volgens de bank heeft het, in plaats van al zijn inspanningen te concentreren op het op tijd lanceren van de eNaira, veel tijd besteed aan het ontwerpen en bouwen van de eNaira. Het heeft ook veel tijd besteed aan het informeren van potentiële gebruikers over de mogelijkheden en risico’s van de valuta en hoe deze kunnen worden beperkt.

De centrale bank verklaarde dat deze belangrijke feiten de Nigerianen moeten geruststellen dat de eNaira, die toegankelijk zal zijn voor offline gebruikers, zorgvuldig is gepland en voorbereid voor lancering.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten