mastercard HQ
Avalanche, Polygon, Solana

Mastercard werkt samen met Solana, Polygon, Aptos en Avalanche

Betalingsgigant Mastercard werkt samen met een aantal layer-1 altcoin-projecten om een gemeenschappelijke standaard voor cryptocurrency te creëren. Samen met Solana, Aptos, Polygon en Avalanche wil Mastercard meer vertrouwen brengen in blockchain-transacties.

Mastercard introduceert Crypto Credential

Raj Dhamodharan, het brein achter de cryptodivisie van Mastercard, erkent dat digitale activa een revolutie teweeg hebben gebracht in de financiële wereld. Helaas heeft een gebrek aan goede beveiliging het vertrouwen van klanten en overheden aangetast. Om deze problemen te overwinnen, introduceert Mastercard nu het Mastercard Crypto Credential. Dit innovatieve initiatief gaat gemeenschappelijke normen en infrastructuur vaststellen die zorgen voor vertrouwde interacties tussen consumenten en bedrijven die blockchain-netwerken gebruiken.

Dhamodharan stelt: “Met Mastercard Crypto Credential kunnen we helpen ervoor te zorgen dat mensen die geïnteresseerd zijn in interacties in Web3-omgevingen, zorgen dat ze aan de juiste normen voldoen voor de activiteiten die ze willen uitvoeren.” Het Mastercard Crypto Credential zal niet alleen verificatienormen en -niveaus definiëren, maar ook de noodzakelijke technologie bieden om meer gebruiksscenario’s te faciliteren.

Een manier waarop het programma kan helpen, is door klanten eenvoudige bijnamen te geven, zodat ze portefeuilleadressen kunnen delen zonder fouten te maken. Het programma zal ook meer informatie over transacties verstrekken om ervoor te zorgen dat deze correct worden uitgevoerd.

Mastercard bundelt krachten met blockchain-netwerken

Dhamodharan kondigt aan dat Mastercard een alliantie aangaat met Solana, Aptos, Avalanche en Polygon om de verificatie van digitale objecten en betalingen te verbeteren. Samenwerkingen met openbare blockchain-netwerken zoals Aptos Labs, Ava Labs, Polygon en The Solana Foundation zullen Mastercard Crypto Credential in staat stellen om door applicatieontwikkelaars in hun netwerken te worden geïntegreerd. Het gezamenlijke dopel is om de verificatie in NFT’s, ticketing, enterprise en andere betaalmethoden te verbeteren.

Deze samenwerkingen zullen Mastercard helpen om het vertrouwen van klanten en overheden in deze nieuwe technologieën te vergroten door de verificatie van digitale objecten en betalingen te verbeteren. Het bundelen van expertise van verschillende partijen zal de ontwikkeling van de Mastercard Crypto Credential versnellen en meer mogelijkheden bieden voor gebruikstoepassingen, waardoor meer bedrijven en consumenten kunnen profiteren van de voordelen van blockchain-technologie.

Altcoin nieuws

80% van alle nieuwe crypto’s op Binance staan in het rood!
Rekt Capital verwacht snel nieuwe ‘hype-cyclus’ voor altcoins
Markus Thielen: Altcoins zijn ‘groot risico’ ten opzichte van Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?