Polygon (MATIC)
Altcoin, Polygon

MATIC daalt 6% omdat Polygon Labs 20% van zijn personeel ontslaat

Polygon Labs kondigde vandaag aan dat het van plan is maar liefst 100 werknemers te ontslaan, waardoor de prijs van MATIC met 20% daalde.

100 werknemers ontslagen

Polygon Labs, het bedrijf achter het gelijknamige blockchain-netwerk, kondigde aan dat het zijn personeelsbestand met 20% zou verminderen. De 100 ontslagen werknemers krijgen drie maanden ontslagvergoeding.

Eerder dit jaar hebben we meerdere bedrijfseenheden geconsolideerd onder Polygon Labs. Als onderdeel van dit proces delen we het vervelende nieuws dat we ons team met 20% hebben ingekrompen. Dit heeft gevolgen voor meerdere teams en ongeveer 100 posities.

– Polygon Labs

Polygon is een proof-of-stake (PoS) cryptonetwerk, dat een verscheidenheid aan gedecentraliseerde financiële (DeFi) en non-fungible token (NFT’s) projecten aanbiedt. MATIC, de munt van het netwerk, is de afgelopen 24 uur met 6% gedaald tot ongeveer $1,40. Daarmee is de munt met meer dan 50% gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit van $2,92, vastgesteld in december 2021.

Op een na slechtste maand ooit wat betreft ontslagen

Polygon Labs is niet de enige die moest snijden in haar personeelsbestand. De crypto industrie is slachtoffer geworden van een meedogenloze cryptowinter en een golf van faillissementen.

De maand januari van dit jaar was de op een na slechtste maand omtrent ontslagen in de crypto industrie. Crypto waren verantwoordelijk voor ongeveer 84% van deze ontslagen. Onderzoekers zijn de lagere handelsvolumes en dalende inkomsten als belangrijkste redenen hiervoor. Coinbase, Crypto.com, Huobi en vele anderen zijn slechts enkele van de grote platforms die vorige maand personeel hebben laten gaan. Echter zijn het niet alleen exchanges die aan het wankelen zijn.

Op Valentijnsdag dit jaar liet de in Solana gevestigde NFT-marktplaats Magic Eden 22 werknemers gaan.

“Deze week zullen we ons richten op het helpen van de mensen die overstappen van Magic Eden. Volgende week zullen we ons hergroeperen, ons opnieuw focussen en verder gaan.

– Jack Lu, mede-oprichter en CEO van Magic Eden 22

Altcoin nieuws

BitBoy: Deze 10 cryptomunten kunnen je rijk maken
Analist is razend bullish over deze cryptomunt
Crypto analist voorspelt opleving van kleinere altcoins
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken