McAfee: Amerika heeft geen controle over Bitcoin

Dat de Bitcoin een zware week achter de rug heeft kunnen we wel met zekerheid zeggen. In de afgelopen zeven dagen heeft de grootste cryptomunt ter wereld ongeveer $1.000 dollar ingeleverd, wat een daling van 10% is.

Volgens de Amerikaanse ondernemer John McAfee komt dat omdat Amerika de Bitcoin onder druk heeft gezet. Toch vertelt hij dat de BTC prijs over een week weer zal stijgen.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)

 

Bitcoin gaat binnen een week weer stijgen

Slechts een aantal dagen nadat John McAfee is vrijgelaten uit de gevangenis neemt hij weer de leiding over zijn Twtter account. Hij vertelt in een Twitter bericht dat de Bitcoin koers het de laatste tijd zwaar heeft. Volgens de Amerikaan komt dat door druk vanuit de VS.

Een slecht teken zou je zeggen. Echter, McAfee is overtuigt dat Amerika niet de macht heeft om cryptocurrencies te beheersen. Hij denkt dan ook dat de bullrun van de Bitcoin over een week zal worden hervat.

 

Zit Bitcoin in de problemen?

Dit jaar zagen we de BTC koers flink stijgen tot een hoogtepunt van bijna $14.000 dollar. Echter, sindsdien is de Bitcoin koers flink naar beneden gevallen. Na een paar dagen rond de $10.000 grens te hebben gehangen, zakte de prijs in ongeveer 10 minuten met $700 dollar. $9400 dollar is nu het belangrijkste ondersteuningsniveau voor de munt.

Hoewel slechts een kleine groep cryptofanaten het idee heeft dat de Bitcoin koersval gerelateerd is aan de druk vanuit de VS, is de voorspelling van McAfee hoopgevend voor BTC investeerders.

Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 Bitcoin rond de $9565 dollar en de totale waarde van alle Bitcoins ligt rond de $170,6 miljard dollar. Ook is het belangrijk om te vermelden dat de BTC dominantie met ongeveer 1 procent is gedaald, wat aangeeft dat altcoins erin zijn geslaagd wat kracht te herwinnen.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken