Hack Nieuws

Hack Nieuws

McAfee is gearresteerd en aangeklaagd voor belastingontduiking

John McAfee is gearresteerd en aangeklaagd wegens belastingontduiking en het frauduleus ‘pumpen’ van crypto valuta’s.


McAfee heeft frauduleus tokens gepumpt

John McAfee is gearresteerd en aangeklaagd voor belastingontduiking, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend. De cyber beveiligingsondernemer is daarnaast ook beschuldigd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor het frauduleus ‘pumpen’ van crypto valuta’s.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) hebben maandag onafhankelijk hun acties aangekondigd tegen de tweevoudige Amerikaanse presidentskandidaat John McAfee.

De SEC heeft de 74 jarige antivirussoftware magnaat en zijn lijfwacht Jimmy Watson Jr. beschuldigd. De twee zijn beschuldigd van het frauduleus pompen van initiële coin aanbiedingen (ICO’s). Het bureau legde uit dat McAfee van ten minste november 2017 tot februari 2018 zijn roem gebruikte om meer dan $23,1 miljoen US dollar te verdienen. Dit deed hij door ten minste zeven initiële coin aanbiedingen’ of ICO’s aan te bevelen aan zijn Twitter-volgers. Hij had op dat moment ongeveer 784.000 volgers. Dat aantal is inmiddels aanzienlijk gegroeid tot ongeveer één miljoen.

Volgens de SEC heeft McAfee niet bekendgemaakt dat hij werd betaald om de tokens te promoten. Dit komt neer op onwettige ‘reclame. Bovendien is dit in strijd is met de federale securities wetten. De ICO’s in kwestie hadden betrekking op het aanbieden en verkopen van digitale assets. De aanbevelingen van McAfee waren om verschillende redenen materieel onjuist en misleidend. De SEC verklaarde:

De door McAfee aangeprezen ICO’s brachten ongeveer $41 miljoen op. Met het lokken van klanten verdiende McAfee ongeveer $23,2 miljoen.

McAfee ontkent

Daarnaast merkte de SEC op dat McAfee tegen investeerders loog door ten onrechte te ontkennen dat hij werd betaald door de uitgevende instellingen. Hij ontkende toen hem rechtstreeks werd gevraagd of hij werd betaald om de coins te promoten.

Zijn betaalde promoties werden in februari 2018 onthuld door een blogger. Hierdoor werden zijn tweets nutteloos voor het pompen van meer ICO’s. Hij bezat echter nog steeds een groot aantal vrijwel waardeloze securities van de ICO’s die hij eerder had aangeprezen. McAfee betaalde vervolgens een derde partij om deze tokens te pompen. Hij moedigde investeerders aan om ze te kopen zonder te onthullen dat hij het probeerde. Dit deed hij om zo zijn eigen voorraad te dumpen.

“McAfee hield zich bezig met een praktijk die bekend staat als scalperen. Scalperen stelt ‘promotors in het algemeen in staat stelt hun securities bezit snel en winstgevend te verkopen door middel van marktrente die ze bedrieglijk ontwikkelen. Dit is in strijd is met de federale securities wetten’,

Zo beschreef de SEC.

Watson was de lijfwacht van McAfee. Hij heeft de wervings- en scalpeerprogramma’s van McAfee bijgestaan, zo beweert de SEC. Daar voegt het aan toe:

”McAfee ontving Bitcoin en ether ter waarde van meer dan $11,6 miljoen, plus nog eens $11,5 miljoen aan gepromote tokens. Dit als niet bekendgemaakte compensatie voor zijn promoties van zeven ICO’s. McAfee betaalde Watson minstens $316.000 voor zijn rol”.

Sancties tegen McAfee

De SEC probeert de beklaagden te bevelen alle onrechtmatig verkregen winsten vrij te geven. Daarnaast wordt er geëist dat er geldboetes betaald worden. De instantie probeert McAfee ook permanent te verbieden om als functionaris of directeur van bepaalde bedrijven deel te nemen aan de uitgifte, aankoop, aanbieding of verkoop van digitale asset securities.

McAfee is zich ervan bewust dat de SEC hem al geruime tijd in de gaten houdt. In december 2018 tweette hij:

”Mensen waarschuwen me voor het verzet van de SEC. Ze wijzen op de onderwerping van Elon Musk als voorbeeld die ik zou moeten volgen. Ik heb veel gedanst bij de SEC. Bovendien weet ik wie ze zijn, en ik ben niet Elon Musk. Ik ben John Fucking McAfee. Ken het verschil. “

McAfee aangeklaagd wegens belastingontduiking

Ondertussen heeft de DOJ maandag een aanklacht ontkracht waarin McAfee wordt beschuldigd van belastingontduiking en het moedwillig niet indienen van belastingaangiften. Volgens de aankondiging is de aanklacht van 15 juni 2020 ontzegeld na de arrestatie van McAfee in Spanje, waar hij in afwachting is van uitlevering. Op 28 september tweette de tweevoudig McAfee dat hij dit weekend naar Spanje ging om de voortgang van de Mud Wrestling Arena die hij aan het bouwen is te controleren.

De DOJ legde uit dat McAfee van 2014 tot 2018 geen belastingaangifte heeft ingediend. Ondanks het feit dat hij miljoenen inkomsten had ontvangen uit het promoten van crypto valuta’s, advieswerk, spreekbeurten en het verkopen van de rechten van zijn levensverhaal voor een documentaire.

“McAfee zou zijn belastingverplichting hebben ontweken door zijn inkomen op bankrekeningen en cryptovaluta exchangerekeningen te laten storten op naam van genomineerden. De aanklacht beweert verder dat McAfee heeft geprobeerd de IRS te omzeilen door activa, waaronder onroerend goed, een voertuig en een jacht, te verbergen in de naam van anderen.

Indien McAfee wordt veroordeeld, kan hij een maximumstraf van vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor elke aangifte van belastingontduiking en een maximumstraf van één jaar gevangenisstraf voor elke aanklacht wegens het opzettelijk niet indienen van een belastingaangifte.

McAfee heeft er geen geheim van gemaakt dat hij geen belasting betaalt.

”Belastingontduiking is een verkeerde voorstelling van zaken van inkomen. Ik heb dat nog nooit gedaan. Ik weiger alleen te betalen.”

Zo tweette hij in februari. Bovendien meldde news.Bitcoin.com in januari 2019 dat McAfee de VS was ontvlucht en in ballingschap op een boot leefde nadat hij werd beschuldigd van het gebruik van crypto valuta’s bij criminele handelingen.

 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten