Ripple

Medeoprichter Ripple verkoopt 54 miljoen XRP in april

De medeoprichter van Ripple, genaamd Jed McCaleb, verkocht in april meer dan 54 miljoen XRP tokens en heeft nog steeds miljarden tokens die hij kan verkopen. Dit blijkt uit gegevens over zijn wallet activiteit.


11,7 miljoen dollar

Er is een uitgebreide analyse gedaan naar de wallets van Ripple-medeoprichter Jed McCaleb. Deze analyses tonen aan dat hij tussen 1 april en 30 april minstens 54 miljoen XRP tokens heeft verkocht.

Uit een rapport, die op 2 mei werd uitgebracht door ‘TheCryptoAssiciate’ blijkt dat McCaleb zijn Ripple voorraad regelmatig liquideert. Uit gegevens blijkt dat het walletadres, dat vermoedelijk door de mede-oprichter werd gebruikt, dagelijks bijna 1,8 miljoen tokens verkocht. In totaal werden er namelijk 54.215.405 XRP tokens verkocht ter waarde van 11,7 miljoen dollar.


McCaleb heeft nog miljarden tokens

McCaleb is een sleutelfiguur in de cryptocurrency wereld. Hij was namelijk de oprichter van de Mt. Gox exchange en mede-oprichter van Stellar. Ook was hij de mede-oprichter van OpenCoin, dat later Ripple werd. Hiervoor kreeg hij 9,5 miljard XRP tokens toegewezen.

Deze enorme voorraad munten heeft geleid tot veel controverse rond McCaleb toen hij aankondigde om een deel van zijn XRP tokens te verkopen. Na de aankondiging daalde de Ripple koers met 40%. Vervolgens onderhandelde hij over een overeenkomst van zeven jaar met Ripple die zijn maandelijkse en jaarlijkse verkoop van XRP tokens beperkte.

De CTO van Stellar heeft nu dus nog steeds miljarden XRP tokens in zijn wallet 4,7 miljard om precies te zijn. Om de prijs van de munt niet te veel te beïnvloeden verkoopt hij zijn tokens in een ‘traag, gestaag tempo’ vertelt hij.