Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Inmiddels hebben ruim 140 miljoen mensen een digitale Yuan-account

China’s proeven met digitale valuta van de centrale bank (CBDC) vertonen nog geen enkele tekenen van vertraging. De nieuwe cijfers voor oktober 2021 werden onthuld tijdens de Hong Kong Fintech Week.


$9,7 miljard uitgegeven met digitale Yuan-wallets

Volgens Mu Changchun, hoofd van het ‘Digital Currency Institute’ van de People’s Bank of China (PBoC), wint de digitale Yuan (e-CNY) aan populariteit bij zowel particulieren als bedrijven. Mu zei tijdens de conferentie dat het aantal individuele digitale Yuan-rekeningen 140 miljoen bereikte, terwijl bedrijven nog eens 10 miljoen rekeningen creëerden.

De officiële lanceringsdatum voor de e-CNY is nog steeds onduidelijk. Toch is China doorgegaan met het uitbreiden van de uitrol van proeven naar tientallen regio’s. Een breed scala aan handelaren, van nutsbedrijven, cateringdiensten en transport tot detailhandel en overheidsdiensten accepteren nu de CBDC. Zodoende gaven mensen vanaf oktober 2021 62 miljard Yuan ($9,7 miljard) uit aan het gebruik van e-CNY-wallets, meldt Reuters.

De PBoC directeur gaf ook details over verschillende types van e-CNY wallets. De basiswallet met een jaarlijkse transactielimiet van 50.000 Yuan ($7.800) vereist alleen een telefoonnummer om te activeren. Als gebruikers een e-CNY-wallet willen openen voor onbeperkte transacties, moeten ze naar een bankbalie gaan met persoonlijke identificatie.


CBDC-populariteit stijgt

China wil contante betalingen volledig vervangen door de digitale Yuan. Het land zet zijn uitgebreide proeven in grote steden sinds april 2020 voort. China’s CBDC wordt gecontroleerd, gevolgd en geregistreerd op smartphone-apps door de Chinese overheid.

Een jaar geleden, tijdens dezelfde conferentie, zei PBoC-gouverneur Yi Gang dat de digitale Yuan-test 2 miljard Yuan ($299 miljoen) zag uitgeven door mensen in 4 miljoen transacties in vier steden. De cijfers van vorig jaar betekenen dat de e-CNY het transactievolume in 12 maanden met 3.000% zag stijgen. Dit komt door de geografisch uitgebreide proeven en de stijgende populariteit van CBDC’s.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten