Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Meer dan 40 landen praten in El Salvador over Bitcoin

President Nayib Bukele heeft aangekondigd dat El Salvador vertegenwoordigers van 44 landen zal ontvangen om te praten over de digitale economie, bankieren zonder banken en El Salvador’s acceptatie van Bitcoin en de voordelen ervan.

Het grootste crypto evenement ooit

Vanndaag zullen 32 centrale banken en 12 financiële autoriteiten (van in totaal 44 landen) elkaar ontmoeten in El Salvador om financiële inclusie, digitale economie, bankieren zonder banken, de uitrol van Bitcoin en de voordelen ervan in ons land te bespreken. Zo vertelde Bukele op Twitter.

De deelnemers zijn onder meer de Centrale Bank van Paraguay, de Bank of Uganda, de Nationale Bank van Angola, de Bank van de Republiek Haïti, de Centrale Bank van Madagascar, de Centrale Bank van de Republiek Guinee, de Centrale Bank van Eswatini en haar ministerie van Financiën.

Bukele verklaarde ook dat de Sacco Societies Regulatory Authority (SASRA) van Kenia, de National Bank of Rwanda, General Superintendency of Financial Entities of Costa Rica, de State Bank of Pakistan en de Central Bank of El Salvador ook aanwezig zouden zijn.

De bijeenkomst zal naar vooral worden bijgewoond door ontwikkelingslanden. Dat deze landen kijken naar nieuwe opties is niet zo gek. Deze landen voelen zich namelijk buitengesloten door ontwikkelde economieën en kredietinstellingen.

Bitcoin zal een grote impact hebben in ontwikkelingslanden. Dit komt omdat mensen in ontwikkelingslanden Bitcoin gewoon niet kopen voor winst. Ze kopen Bitcoin omdat ze meer economische vrijheid willen.

– Aldus Twitter-gebruiker “Bitcoin Xoe”

Ontbrekende landen

Interessant genoeg ontbrak de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR). Onlangs werd de CAR het tweede land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel adopteerde na El Salvado. de CAR wat harde kritiek kreeg van verschillende kanten, waaronder van het IMF.

Argentinië, dat ook worstelt met een oplopende inflatie, ontbrak ook op de lijst. Het land heeft zijn eigen conflicten gehad met het IMF over zijn houding richting cryptocurrencies. Argentinië had moeite bij het verkrijgen van toegang tot leningfaciliteiten van de geldschieter.

Dit zal grootste crypto evenement ooit zijn waarbij regeringen openlijk over Bitcoin discussiëren. El Salvador werd het eerste land dat Bitcoin na 12 jaar als wettig betaalmiddel ging gebruiken. Het tweede land kwam acht maanden later. Het valt nog te bezien hoeveel landen een in zee gaan met Bitcoin na de bijeenkomst.

Regulatie nieuws

Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden” Senator Pat Toomey: “FDIC dwingt banken om crypto-bedrijven te vermijden”
Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken Federal Reserve publiceert nieuwe richtlijnen voor crypto-banken
Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd Tornado Cash-ontwikkelaar in Nederland gearresteerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten