Newsbit

argentinie

Argentinië staat open voor acceptatie van Bitcoin

argentinie

De president van Argentinië, Alberto Fernandez, heeft gezegd dat hij open staat voor het idee dat crypto een grotere rol gaat spelen in de Argentijnse economie.


Oplossing tegen inflatie

Tijdens een interview werd Fernandez gevraagd of hij het gebruik van een digitale valuta van de centrale bank zou overwegen of misschien zelfs El Salvador na te streven door Bitcoin te adopteren. Hij zei het volgende:

“Ik wil niet teveel risico nemen, maar er is geen reden om ‘nee’ te zeggen. Misschien is het goed om deze weg nu in te slaan.”

Inflatie is een van de meest gevoelige onderwerpen in de Argentijnse politiek. Fernandez erfde de op één na ‘slechtste’ economie ter wereld, volgens Bloomberg’s World Misery Index. Volgens gegevens is het geld in 3 jaar tijd bijna 3 keer minder waard geworden.

Ondanks de positieve uitspraken is Fernandez is altijd voorzichtig geweest ten opzichte van cryptocurrencies:

“Het is een wereldwijd debat en ik moet bekennen dat het een onderwerp is dat ik met voorzichtigheid benader. Het is nog heel onbekend en het is moeilijk te begrijpen hoe dit fortuin zich materialiseert,” zei hij. Hij verwees hierbij naar hoe de waarde van Bitcoin door de jaren heen is gestegen. “Veel mensen delen deze zorgen en dat is de reden waarom het project, of het systeem, nog niet meer is uitgebreid. Maar het is iets om te overwegen”, zei de president.


Grotere belangstelling

De belangstelling voor cryptocurrencies is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen in Argentinië. Dit komt grotendeels doordat het kan worden gebruikt als indirecte blootstelling aan de Amerikaanse dollar. Deze beschermt investeerders tegen de devaluatie van de lokale valuta, de Argentijnse peso. Naast Bitcoin zijn stablecoins zoals DAI ook populair onder Argentijnse handelaren.

De woorden van de Argentijnse president moeten echter worden afgemeten aan die van de centrale bank van het land. Eerder deze week zei de president van de Argentijnse centrale bank, Miguel Pesce, dat hij gelooft dat Bitcoin “geen echt financieel actief is en geen blijvende winstgevendheid genereert.”

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top