Ripple, xrp token
Ripple

Meer dan 592 miljoen XRP verplaatst: wat zijn whales van plan?

Er is recentelijk veel activiteit waargenomen onder grote crypto-investeerders, beter bekend als whales, in verband met de verplaatsing van XRP tokens. Deze whales bouwen sinds december 2022 massaal hun bezit op, aangezien de rechtszaak tegen de SEC steeds dichter bij een uitspraak komt. Vandaag werden er ook weer meer dan 592 miljoen XRP tokens (ter waarde van 220 miljoen euro) verplaatst in slechts 6 transacties.

Accumulatie sinds december 2022

Volgens het bekende twitteraccount Whale Alert hebben anonieme whales in zes afzonderlijke transacties 592,25 miljoen XRP-tokens verplaatst. Eén whale verplaatste 232 miljoen XRP ter waarde van $88.7 miljoen. Dit was de grootste van de zes transacties. Deze transactie vond plaats tussen twee anonieme wallets.

Een tweede whale verplaatste 218 miljoen XRP ter waarde van $84.1 miljoen, wederom van een onbekende wallet naar een andere onbekende wallet. Bij de derde en vierde transactie werden 63 miljoen XRP tokens ter waarde van $24.2 miljoen verplaatst van onbekende wallets naar de crypto exchange Bitstamp.

Bij de vijfde transactie verplaatste een crypto whale 44 miljoen XRP-tokens ter waarde van $16.8 miljoen van crypto beurs Bitso, naar een onbekende wallet. De laatste transactie, 35.2 miljoen XRP tokens, werd verstuurd van Binance naar een onbekende wallet.

De XRP koers daalt met 3 procent

Ondanks dat rijke investeerders zeer geïnteresseerd lijken in de token, is de koers vandaag flink onderuit gegaan. Op het moment van schrijven ligt de prijs van 1 XRP token rond de $0,3723. Dat is zo’n 3 procent lager dan een dag geleden.

De daling van de koers van XRP en de rest van de cryptomarkt werd veroorzaakt door nieuwe inspanningen van Amerikaanse beleidsmakers om crypto-bedrijven aan te pakken. Eerder werd bekend dat crypto-beurs Kraken genoodzaakt was om haar stakingsservice te beëindigen en vandaag werd ook bekend dat Paxos moet stoppen met het produceren van de Binance stablecoin genaamd BUSD.

Ripple nieuws

Naderen Ripple en SEC een schikking? Boete van $102 miljoen verwacht
SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt