Dogecoin Nieuws

Memecoin ‘Gekte’ neemt af na daling van Dogecoin en PEPE

In de afgelopen twee dagen krijgen memecoins te maken met een flinke terugval, te midden van een algemene verzwakking van de markt. Dit komt doordat Bitcoin er niet in slaagde om de grens van $28.000 te heroveren, wat resulteerde in een toename van negatieve sentimenten in de markt.

De op Pepe the Frog geïnspireerde PEPE-token, waarmee een gelukkige investeerder een bedrag van $250 wist om te zetten in $1 miljoen, verloor bijvoorbeeld 30% van zijn waarde ten opzichte van zijn piek op 20 april en daalde met 19% op de dag. Ook Dogecoin, de grootste memecoin qua marktkapitalisatie, is de afgelopen week met meer dan 12% gedaald.

Is de memecoin gekte over?

Dogecoin, de memecoin met de grootste marktkapitalisatie, heeft de afgelopen week eveneens een daling van meer dan 12% ervaren.

De week vanaf 17 april werd gekenmerkt door een enorme opmars van memecoins, aangevoerd door de recent gelanceerde PEPE. Deze “memecoin-gekte” leidde tot enorme stijgingen in handelsvolumes op de crypto-beurs Uniswap en opmerkelijke winsten voor fortuinlijke cryptohandelaren.

Waarom was er een memecoin gekte vorige week?

Afgelopen week droegen diverse factoren bij aan de memecoin-markt, zoals berichten over PEPE-investeerders die enorme winsten realiseerden, de opwinding rond “Dogeday” op de meme-datum 20 april (420) en een positief sentiment in de bredere cryptomarkt terwijl Bitcoin ongeveer $30.000 waard was.

Echter, door de daling van Bitcoin in de loop van de week en de “sell the news” prijsbeweging op Dogecoin na Dogeday, verdween het memecoin-fenomeen in het weekend snel. Bitcoin is momenteel meer dan 9% gedaald gedurende de week en wordt verhandeld rond de $27.500.

Dogecoin nieuws

Elon Musk’s invloed op Dogecoin: Een memecoin met serieuze potentie
Elon Musk: AI kan de mensheid ‘overnemen’ om wereldvrede te bereiken
Elon Musk adviseert niet al je geld te investeren in crypto en Dogecoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren