Altcoin Nieuws

PEPE-bezitter verandert $250 in $1 miljoen binnen vier dagen

Een crypto trader heeft $250 getransformeerd naar $1,02 miljoen, door PEPE-tokens te kopen. Hij ruilde vier dagen geleden 0,125 ETH, toen $250 waard, voor 5,9 biljoen PEPE-tokens. Die tokens zijn momenteel $1,02 miljoen waard.

Het wordt moeilijk om geld uit te cashen

Ondanks dat dit er geweldig uitziet is het de vraag of de investeerder zijn winst kan realiseren. Hij zou volgens verschillende analisten het namelijk moeilijk kunnen krijgen om de token te verkopen vanwege liquiditeitsproblemen.

Het zal de gelukkige bezitter van de 5,9 biljoen PEPE-tokens 46 duizend jaar duren om de tokens te verkopen zonder de prijs te beïnvloeden, zo vertelt een analist genaamd Grzegorz. Het is namelijk zo dat je de prijs van de meme coin heel snel zal laten dalen als je een grote hoeveelheid tokens op de markt dumpt.

Dit doet denken aan een eerder incident waarbij Gurgavin Chandhoke een memecoin genaamd Pump Coin creëerde. De waarde schoot omhoog naar een marktkapitalisatie van $4,8 miljard, met Chandhoke die “99%” van de tokens in bezit had. Door het gebrek aan marktvraag kon hij echter niet verkopen.

Het probleem bij tokens met beperkte liquiditeit is niet enkel het tekort aan kopers, maar ook de concentratie van liquiditeit in geautomatiseerde market maker-pools,” zei Adrian Hetman, tegen nieuwswebsite Decrypt.

Hij legde uit dat het probleem ligt bij de hoeveelheid liquiditeit in de pool, eerder dan bij de beschikbaarheid van kopers. Voor de PEPE-bezitter merkte Hetman op dat het verkoopbedrag een aanzienlijk deel van de totale poolliquiditeit vertegenwoordigt, wat leidt tot een aanzienlijke afwijking tijdens de handel. Hierdoor zullen de winsten ver verwijderd zijn van de standaardwaarde die men zou verwachten bij verkoop tegen de huidige prijs.

Wat is PEPE?

De PEPE-token, gebaseerd op Pepe the frog, is de afgelopen vier dagen sterk gestegen nadat het zichzelf had uitgeroepen tot de meest meme-waardige memecoin die er bestaat.

De makers refereerden aan zowel de crypto-bearmarkt als aan concurrerende memecoins, zoals Dogecoin en Shiba Inu, en merkten op dat “de dagen van de hond voorbij zijn”.

In de afgelopen 24 uur is de waarde met meer dan 240% toegenomen en bereikte een piek van $0,000000342851.

Hoewel de indrukwekkende stijging van PEPE sommige vroege kopers op papier tot miljonairs heeft gemaakt, heeft de gelukkige investeerder zijn tokens nog niet weten te verkopen.

Altcoin nieuws

Waarom daalt de crypto markt vandaag?
BNB, Cardano, Solana en Polygon onderuit na aanval van SEC
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Waarom daalt de crypto markt vandaag?
Kan Ripple (XRP) dit jaar $10 bereiken?