pepe the frog
Altcoin, Exchange, Pepe Coin

Memecoin PEPE drijft handelsvolume Uniswap naar recordhoogte

Een Uniswap-onderzoeker meldt dat het handelsvolume op de gedecentraliseerde beurs met ruim 66% is toegenomen vergeleken met het vorige record. Ondanks dat we ons mogelijk in een berenmarkt bevinden, zou men dat niet zeggen gezien de recente populariteit van meme-coins.

Uniswap, een grote gedecentraliseerde cryptobeurs, zag vandaag het grootste aantal transacties ooit, aldus Uniswap-onderzoeker Austin Adams, die informatie van Dune aanhaalde. Adams tweette dat de transacties op de beurs een stijging van meer dan 66% vertoonden ten opzichte van de vorige hoogste waarde.

Memecoins zoals PEPE drijven handelsvolume Uniswap omhoog

De onderzoeker wijst op de “memecoin gekte” als drijvende kracht achter de golf van activiteit op Uniswap.

De opwinding van deze week is grotendeels toe te schrijven aan de hernieuwde populariteit van memecoins, met name Pepe (PEPE), een nieuw gelanceerd token dat sinds zijn introductie deze week in waarde is gestegen.

Bijzondere stijgingen tijdens een bearmarkt

Sinds de introductie heeft PEPE koers een waanzinnige stijging laten zien, wat sommige beleggers enorme winsten heeft opgeleverd. Zo zag een fortuinlijke koper zijn investering van $250 in slechts vier dagen veranderen in $1 miljoen.

Deze week zagen ook andere meme-coins een toename in waarde, terwijl een groot deel van de markt negatieve cijfers liet zien. Dat is best bijzonder tijdens een bearmarkt.

Wat zijn memecoins?

Memecoins, zijn cryptocurrencies die vaak ontstaan als een grap op de crypto-industrie. Ze zijn meestal gebaseerd op populaire internetmemes en hebben over het algemeen geen sterke technische basis of duidelijk gebruiksscenario. Memecoins zijn vaak erg volatiel en hun waarde wordt meestal gedreven door speculatie en sociale-mediacampagnes in plaats van door hun fundamentele waarde of technische aspecten.

Een bekend voorbeeld van een memecoin is Dogecoin, dat oorspronkelijk werd gecreëerd als een parodie op Bitcoin en is gebaseerd op de populaire ‘Doge’-meme. Ondanks zijn komische oorsprong heeft Dogecoin in de loop der jaren een grote aanhang gekregen en is het uitgegroeid tot een van de bekendste cryptocurrencies. Een andere bekende memecoin is Shiba Inu en daar komt nu dus de memecoin PEPE bij.

Wat is PEPE?

Pepe (PEPE) is een memecoin die is geïnspireerd door de Pepe the Frog-meme, een populair internetfenomeen. Pepe the Frog is een stripfiguur dat in verschillende contexten wordt gebruikt en vaak wordt aangepast om verschillende emoties of situaties uit te drukken. Als zodanig is de munt een weerspiegeling van de luchtige en humoristische aard van meme-cultuur.

Memecoin PEPE ervaart momenteel een enorme populariteit in de cryptowereld en sommige handelaren verdienen er miljoenen mee. Echter, het is cruciaal om voorzichtig te zijn bij het overwegen van een investering in dergelijke tokens. Deze munten staan bekend om hun hoge volatiliteit en kunnen snel in waarde veranderen, wat zowel kansen als risico’s met zich meebrengt.

Altcoin nieuws

Crypto-analist waarschuwt voor grote crash van altcoins zoals Chainlink
Topanalist: ‘Deze Solana-memecoin ziet er bullish uit’
Ore-maker komt met idee voor beloningen om de congestie in Solana aan te pakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?