Dogecoin (DOGE)
Dogecoin

Memecoins exploderen weer alsof het 2021 is

Het lijkt erop dat memecoins weer aan een opleving bezig zijn. De koersexplosies van die munten doen denken aan de ‘hondengekte’ die we in 2021 zagen rondom onder andere Dogecoin en Shiba Inu. Ditmaal gaat het om PEPE en WOJAK, twee relatief kleine projecten die ook door het dak zijn gegaan.

Wat is dit toch?

Het blijft vreemd om te zien dat munten die eigenlijk geen meerwaarde bieden zoals Bitcoin zo enorm kunnen exploderen. Wij kunnen er op zich ook wel om lachen, maar uiteindelijk gaat het om je geld. Je investeert toch geen spaargeld in dingen omdat je ze grappig vindt?

Misschien is het wel een kleine generatiekloof, maar het investeren in memecoins als PEPE en WOJAK lijkt soms puur gokken. Mensen knallen er wat geld in en hopen dat hun munt – om wat voor reden dan ook – naar de maan gaat.

Grappig genoeg zijn daar de afgelopen jaren een hoop mensen stinkend rijk van geworden. Wat dat betreft hebben zij misschien gelijk gehad met hun investering in memecoins. Misschien onderschatten wij bij Newsbit wel de kracht van memes, dat zou natuurlijk ook kunnen.

PEPE en WOJAK

De onderstaande grafiek toont de koers van PEPE op het derivatenplatform Bitget. Zoals je kunt zien is de koers de laatste paar dagen behoorlijk door het dak gegaan, maar vanaf het begin van het jaar gemeten gaat het helemaal niet zo goed met PEPE.

pepe koers newsbit

Vanaf het begin van het jaar gemeten staat de token namelijk in de min, zelfs met deze stijging. Wat dat betreft moet het nog even doorzetten voordat we de opleving echt kunnen vergelijken met die van de memecoins van 2021.

WOJAK staat voor de afgelopen 24 uur meer dan 100 procent in de plus, maar kent een market cap van 16 miljoen dollar. Wat dat betreft is het project zo klein, dat het in principe helemaal niets zegt. Het kan zijn dat insiders van het project de koers gewoon aan het pompen zijn.

Dogecoin nieuws

Crypto analist: Dogecoin kan snel 1 dollar waard worden
Ripple CEO haalt keihard uit naar Dogecoin
Crypto analist: Dogecoin loopt risico op koersdaling, ongeacht volgende beweging Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken