Blockchain

Men gebruikt Crypto om voedsel en kleren te kopen in plaats van Drugs

Een enquête die is gehouden onder mensen die bekend zijn met crypto laat een sterk contrast zien tussen de publieke perceptie en waarvoor het daadwerkelijk voor wordt gebruikt.


Een verkeerde perceptie

Een onderzoek, dat gepubliceerd is door onderzoeksbureau Visual Objects, heeft vastgesteld dat cryptocurrencies het meest worden gebruikt om voedsel en kleding te kopen.

Deze bevindingen wijzen op een aanzienlijk verschil tussen de percepties en de realiteit van hoe cryptomunten worden gebruikt. Veel respondenten dachten dat crypto’s vooral werden gebruikt voor handel en illegale activiteiten, maar dat blijkt dus helemaal niet waar te zijn.

De enquête verzamelde de gegevens van 983 respondenten in de Verenigde Staten die ‘bekend zijn met digitale valuta’. Meer dan 120 van deze respondenten hebben daadwerkelijk aankopen gedaan met crypto tokens.


Wat mensen denken waar crypto voor wordt gebruikt

De meeste, namelijk 40% van de respondenten, zei dat ze dachten dat crypto’s vooral werden gebruikt als prijsspeculatie. Hierna dacht maarliefst 30% van de respondenten dat de munten worden gebruikt om illegale items te kopen. De opties die mensen het minst hadden verwacht waarvoor crypto tokens voor worden gebruikt waren het kopen van kleding (15%), onroerend goed (15%) en voedselaankopen (14%).

Aangezien maar 16% van de respondenten heeft geïnvesteerd in cryptocurrencies kunnen de resultaten perfect het contrast tussen de perceptie en de werkelijkheid aantonen.


Waar crypto’s daadwerkelijk voor worden gebruikt

Visual Objects ondervroeg namelijk in een ander deel van de enquete alleen de mensen die daadwerkelijk crypto’s hadden gekocht. Hierbij vonden ze resultaten die in een schril contrast stonden met de publieke verwachtingen.

Voedsel stond bovenaan de lijst met meest voorkomende aankopen met cryptocurrency met 38%, gevolgd door kleding op 34% en speculatie op 29%. Narcotica en vuurwapens scoorden het laagst met respectievelijk 11% en 15%.

Niet alleen dit onderzoek toont aan dat de perceptie van een groot deel van de wereld niet klopt met de werkelijkheid. Een recent onderzoek uitgevoerd door ‘The Economist en Crypto.com’ toonde aan dat gewone betalingen een belangrijke use-case zijn voor crypto-activa.

34,2% van de totale respondenten noemde online betalingen de beste applicatie voor virtuele valuta. In reactie op de bevindingen vertelde COO Eric Anziani van Crypto.com :

“Dit is een sterke indicator van een trend die laat zien dat digitale valuta’s op de goede weg zijn voor massale acceptatie, met het potentieel om de bestaande betalingsinfrastructuur en efficiëntie te verbeteren.”