Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Mercedes Benz maakt gebruik van Polygon (MATIC)

De Mercedes Benz Group, maakt gebruik van de Ethereum (ETH) Layer-2-schaaloplossing Polygon om een ​​op blockchain gebaseerd platform te lanceren.

Het gebruik van Polygon

Daimler South East Asia, dat onderdeel is van de Mercedes Benz Group, maakt gebruik van de Ethereum Layer-2-schaaloplossing Polygon om een ​​op blockchain gebaseerd platform voor het delen van gegevens te lanceren.

Het platform genaamd Acentrik stelt bedrijven in staat data te kopen en te verkopen. Acentrik werd gelanceerd door een medewerker van Mercedes-Benz. Het platform kan gebruikt worden om verschillende gegevens te verhandelen, variërend van verzekeringsinformatie tot klinische onderzoeken.

In tegenstelling tot de meeste platforms met vergelijkbare initiatieven, worden de gegevens van Acentrik niet opgeslagen op de blockchain. Volgens het Ledger Insight-rapport wordt een non-fungible token (NFT) gebruikt om elke dataset weer te geven.

Het kopen en verkopen van de gegevens zal worden uitgevoerd op het Polygon- en Ethereum Rinkeby-testnetwerk. Om de geldwaarde van de gegevens te beschermen, wordt er van ondernemingen verwacht dat ze de gegevens betalen met behulp van stablecoins.

Aangezien transacties echter op Polygon worden uitgevoerd, moeten gebruikers gaskosten betalen met behulp van de native cryptocurrency van het netwerk, MATIC.

Zodra de transactie is voltooid, heeft de koper toegang tot de gegevens die zijn opgeslagen op AWS 53 of IPFS.

Sandeep Nailwal, de mede-oprichter van Polygon, vierde de prestatie op Twitter en zei het volgende:

“Mercedes Benz is het nieuwste merk dat wordt aangedreven door Polygon!”

Het initiatief toont de wereldwijde acceptatie van het Polygon-netwerk. Polygon blijft zijn potentieel demonstreren als een van de beste blockchain-platforms waarop bedrijven kunnen vertrouwen.

Belang van het delen van gegevens

Er is behoefte aan het delen van gegevens tussen verschillende industrieën, waaronder technologie. Machine learning en kunstmatige intelligentie hebben veel data nodig om effectief te kunnen functioneren. Sommige bedrijven hebben veel data tot hun beschikking, waar ze jaren voor nodig hadden om het te verzamelen.

Gelukkig kunnen bedrijven die niet het voorrecht hebben om vroeg te beginnen, profiteren van het initiatief van het delen van gegevens.

Trent McConaghy, de mede-oprichter van Ocean Protocol, onthulde in een interview dat Waymo, het initiatief voor zelfrijdende auto’s van Google, andere ondernemingen voor is, simpelweg omdat het al jaren aan de oplossing werkt.

MATIC, de munt van Polygon, is de afgelopen 24 uur met meer dan 9% gestegen. MATIC handelt momenteel tegen een prijs van $0,88 op grote cryptocurrency exchanges, waaronder Binance en Coinbase.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten