NFT Nieuws

NFT Nieuws

Mercedes is met NFT-artiesten gaan samenwerken

Mercedes is een samenwerking aangegaan met ‘Art2People’ met als doel om een exclusieve Mercedes Benz NFT-collectie te ontwikkelen. Dit op basis van zijn G-Klasse voertuiglijn.


Unieke ontwerpen van 5 artiesten

Dit maakte het autobedrijf bekend via een Tweet. In totaal hebben 5 artiesten nu de opdracht gekregen om verschillende op de G-Klasse geïnspireerde werken te maken. Dit heeft geresulteerd in unieke ontwerpen. De betrokken kunstenaars zijn afkomstig uit diverse vakgebieden, zoals muziek, mode, grafisch ontwerp, architectuur, creatieve marketing, luxe design en vastgoed. De artiesten zijn onder andere Charlotte Taylor, Anthony Authie, Roger Kilimanjaro, Baugasm en de in Duitsland gevestigde Antoni Tudisco. Nifty Gateway en Mercedes lanceren de NFT’s op zondag.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Niet de eerste

Mercedes is zeker niet het eerste grote bedrijf dat de NFT-wereld ingestapt is. Circa een half jaar geleden, in juni 2021, kondigde McLaren zijn voornemen al aan om NFT’s te gaan gebruiken voor virtuele versies van zijn F1-auto’s. Ook Coca Cola heeft bekend gemaakt dat zij de NFT-wereld in stappen, al in juli van 2021.

Het is tevens ook neit de eerste keer dat Mercedes de blockchain-technologie gebruikt. De autofabrikant heeft eerder al met het blockchain-bedrijf Circulor samengewerkt om de gehele toeleveringsketen van kobaltemissies te kunnen volgen. Het is echter wel een volgende stap voor de autofabrikant binnen de crypto-wereld. Het is nog niet bekend wat de eventuele stap hierna zal gaan zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten