NFT Nieuws

NFT Nieuws

Met de Reddit proefversie kunnen gebruikers een NFT instellen als hun profielfoto

Reddit is het nieuwste online platform dat gaat experimenteren met NFT’s door het als profielfoto te gebruiken.


Nieuwe test met profielfoto’s

Reddit heeft al zijn eigen op Ethereum gebaseerde NFT verzameling genaamd CryptoSnoos. De nieuwe functie zal gebruikers in staat stellen om elke non-fungible token die ze bezitten aan hun profielen toe te voegen.

App onderzoeker Nima Owji zag de test vorige week voor het eerst. Hij voegde een foto van de aankondiging toe aan zijn Twitter-bericht:

“Je NFT is nu je avatar! Je kunt nu digitale verzamelobjecten gebruiken als je Reddit avatar.”

De details over Reddit’s nieuwe functie zijn schaars. Het in San Francisco gevestigde bedrijf bevestigde het nieuws door te zeggen dat de test zich in zeer vroege stadia bevindt en niet beschikbaar is gemaakt voor openbare gebruikers op de site.

“We zijn altijd op zoek naar manieren om waarde te bieden aan gebruikers en gemeenschappen op Reddit. Op dit moment testen we de mogelijkheid om NFT’s te gebruiken als profielfoto’s”. Aldus Reddit-woordvoerder Tim Rathschmidt.

Rathschmidt voegde toe dat het een kleine, interne test is en dat er geen beslissingen zijn genomen over het uitbreiden of uibrengen van deze mogelijkheid.

Volgens het rapport heeft Reddit ook een niet-voor-verkoop verzameling van “wonder” NFT’s op OpenSea die in een testmodus draaien.

Afgelopen oktober plaatste het bedrijf een vacature voor een senior engineer. Deze engineer moet “backend-services ontwerpen, bouwen en verzenden voor miljoenen gebruikers om door NFT ondersteunde digitale goederen te creëren, kopen, verkopen en gebruiken.”


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Sociale media omarmen NFT’s

Reddit is de afgelopen weken niet het enige spraakmakende bedrijf dat op de NFT trein springt.

Twitter lanceerde vorige week een vergelijkbare functie. Hierdoor kunnen gebruikers met iOS het eigendom van de NFT’s die ze als hun profielfoto’s hebben ingesteld verifiëren. Geverifieerde avatars verschijnen in een zeshoekig frame op Twitter in plaats van de gebruikelijke ronde.

YouTube zou dit voorbeeld snel kunnen volgen. CEO Susan Wojcicki hintte eerder deze week op de mogelijkheid om het YouTube ecosysteem uit te breiden. Hij gaf aan dat het bij deze uitbreiding zou kunnen gaan om NFT’s.

Vorige maand onthulde Instagram dat het NFT’s verkent. Het bedrijf kijkt naar hoe ze deze toegankelijker kunnen maken voor een breder publiek.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten