NFT Nieuws

NFT Nieuws

Meta experimenteert met NFT marktplaats op Instagram

Meta, vroeger bekend als Facebook, werkt naar verluidt aan een functie waarmee gebruikers hun NFT-collecties op Instagram kunnen laten zien, zo vertelt de Financial Times.


Instagram gaat NFT’s implementeren

Niet nader genoemde bronnen hebben verteld aan de Financial Times dat het socialmediabedrijf een functie wil ontwikkelen waarmee gebruikers NFT’s kunnen kopen en verkopen. Meta- en Instagram-gebruikers zouden hun NFT-collecties dan ok op hun sociale-mediaprofielen kunnen weergeven.

Het is nog steeds onduidelijk op welk blockchain-netwerk deze functies zouden worden gebouwd. Tegenwoordig bestaan NFT’s op verschillende blockchains, waaronder Solana, Tezos, Ethereum, Flow en WAX.


Wil jij Crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


Steeds meer bedrijven hebben interesse in NFT’s

Twee bronnen gaven aan dat er ook een NFT-marktplaats vergelijkbaar met OpenSea in de maak was.

OpenSea heeft geweldig gepresteerd de afgelopen tijd. Zelfs te midden van een bredere neergang van de markt, brak het platform twee weken voor eind januari een recordbedrag van $3,5 miljard aan maandelijks verhandeld volume. De hele markt voor digitale verzamelobjecten bereikte in 2021 $41 miljard, volgens een rapport van analysebedrijf Chainalysis. Deze hype heeft ook de interesse gewekt bij andere, niet-cryptobedrijven.


Instagram doet al langer onderzoek naar NFT’s

In december zei Adam Mosseri, de CEO van Instagram, dat het bedrijf “actief onderzoek deed naar NFT’s en hoe ze deze toegankelijker kunnen maken voor een breder publiek.”

Eerder dit jaar organiseerde het bedrijf een panel voor NFT-makers om het bewustzijn over het gebruik van de technologie te vergroten.

Het is niet zo gek dat Instagram veel onderzoek doet naar NFT’s. Ze hebben namelijk een grote rol gespeeld in de opkomende metaverse trend. In een volledig digitale omgeving is het van cruciaal belang om NFT eigendom van objecten binnen die omgeving vast te stellen.

En met deze laatste stap van Meta, een bedrijf dat zo genoemd is om de verschuiving van Mark Zuckerberg naar de metaverse te signaleren, krijgt de industrie een glimp van hoe NFT’s kunnen worden geïmplementeerd.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten