Novi Facebook Meta
Regulatie

Meta gaat Novi-wallet na lange pilot sluiten

Naar verluidt zal Meta’s eerste kennismaking met de crypto-wereld in september van dit jaar eindigen. In die maand zal het Novi-wallet-pilotproject worden stopgezet.

Fondsen uit de Novi-wallet halen

Om pilotgebruikers te informeren dat het platform op 1 september stopgezet zal worden, wordt iedereen nu hierover geïnformeerd. Zo is de landingspagina van de website al vernieuwd. Dit beëindigt een proefproject van 8 maanden waarin gebruikers in Guatemala en de Verenigde Staten (VS) het door cryptocurrency aangedreven betalingsplatform uitprobeerden.

Om ervoor te zorgen dat er na het sluiten van het project geen geld meer in de Novi-wallets van gebruikers zit, worden zij nu al gevraagd om al hun resterende fondsen op te nemen. Gebruikers uit Guatemala kunnen hun resterende tegoeden eventueel ook in contanten opnemen.

Het Diem-project is verkocht & Novi

Ongeveer 5 maanden geleden werd het Diem-stablecoin-project gestopt en vervolgens verkocht aan de ‘Silvergate Capital Corporation’. Diem zou de stablecoin zijn die het Meta-ecosysteem aandreef en was in eerste instantie bedoeld als de native valuta voor de Novi-wallet.

De voornaamste reden voor de verkoop van het intellectuele eigendom is de regeldruk in de VS. Silvergate zou de onderliggende blockchain-infrastructuur en activa willen integreren in al zijn bestaande betalingsplatform.

Doordat Diem nooit gelanceerd is door Meta, maakte de Novi-wallet nu gebruik van de door Paxos aangedreven stablecoin genaamd ‘Pax Dollar’ (met de ticker USDP). De populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase werkte met Novi samen als bewaarpartner. Zij beheerden de gebruikersfondsen en sloegen deze op binnen hun infrastructuur. Het project zelf heeft echter nooit de officiële goedkeuring gekregen vanuit de overheid.

Meta’s inspanningen om cryptocurrencies en stablecoins in zijn ecosysteem te integreren, blijken een enorm moeizame reis te zijn. Het moederbedrijf van Facebook veranderde in Meta, terwijl het Diem-ecosysteem ook zijn eigen rebranding-debacle van Libra onderging na massale terugdringing van regelgevers over de hele wereld.

Regulatie nieuws

Grayscale trekt aanvraag voor Ethereum Futures ETF bij SEC in
Robinhood reageert op SEC-beschuldigingen, wil zaak aanvechten in de rechtbank
Nieuwe beschuldigingen tegen Binance door Nigeriaanse Autoriteiten
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC