NFT Nieuws

Meta stopt met NFTs op Instagram en Facebook

Het lijkt erop dat ze bij het Meta van Mark Zuckerberg weinig geloven in NFTs, want deze bijzondere vorm van tokens verdwijnt van zowel Instagram als Facebook. Deze beslissing komt ongeveer 10 maanden nadat ze voor het eerst zijn gelanceerd op de populaire social media platforms.

Andere manieren om makers te steunen

Bij monde van Stephane Kasriel laat Meta weten dat het makers of creatievelingen op andere manieren wil ondersteunen. Bijvoorbeeld door het mogelijk te maken om reels te voorzien van manieren om geld te verdienen. Verder wil het uitchecken en betalen eenvoudiger maken met Meta Pay.

Vanuit de gemeenschap wordt er natuurlijk weer gezocht naar een optimistische draai aan het verhaal. Salazar.eth vraagt zich onder het bericht van Kasriel af of we dit kunnen interpreteren als een bodemsignaal.

Vervolgens krijgt hij daar van NBA Top Shot de bevestiging van. Onder het bericht is veel teleurstelling te vinden, vooral vanwege het feit dat Meta pas 10 maanden geleden begon met deze functies en de strijdbijl nu al lijkt te begraven. “Jullie hebben het niet eens echt geprobeerd”, aldus Dave Krugman.

Betalen met crypto?

Het is goed mogelijk dat we op termijn kunnen betalen met crypto bij Meta. In mei vroeg het namelijk nog merkrechten aan om zijn naam te gebruiken in een “online sociaal netwerk voor investeerders waar het mogelijk is om te handelen, digitale valuta uit te wisselen, virtuele valuta, cryptocurrency, digitale en blockchain assets, gedigitaliseerde assets, crypto tokens en gebruikstokens.”

Het is wat dat betreft dus goed mogelijk dat we binnenkort met Meta Pay ook iets van Bitcoin of andere cryptovaluta terugzien bij Instagram, Facebook en WhatsApp.

Voor de adoptie van Bitcoin zou het meer dan fantastisch zijn als grote namen als Meta de digitale munt adopteren voor betalingen. Met zijn miljarden aan gebruikers kan dat echt de volgende stap in de wereldwijde adoptie van Bitcoin betekenen.

NFT nieuws

Dit zijn de 3 duurste NFTs uit de geschiedenis
Eerste Bitcoin-NFT veiling Yuga Labs levert $16,5 miljoen op
Deep Dive: Staan we aan de voet van een nieuwe NFT opmars?
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP koers van 589 dollar in aantocht?
Bitcoin koers van 1,5 miljoen dollar in aantocht?
Komende woensdag wordt cruciaal voor Bitcoin