MetaMask Logo Smartphone
NFT

MetaMask komt met tracker voor NFT-wallet

Gebruikers van de populaire crypto-wallet MetaMask hebben de mogelijkheid gekregen om de waarde van hun NFT-portfolio te volgen. De provider van crypto-wallets zal bijgewerkte prijsinformatie opleveren voor de ruim 5.000 NFT-collecties die momenteel bewaard worden door MetaMask-gebruikers.

Nieuwe samenwerking aangegaan

Dat dit nu kan, komt naar verluidt door een nieuwe samenwerking. Zo is MetaMask namelijk een samenwerking aangegaan met NFTBank. Dit is een NFT-tool specifiek voor portfoliobeheer en waarderingsmonitor. Om zijn voorspellingen te maken, gebruikt NFTBank diverse algoritmen voor machine learning die gebruikers bijwerken met prijsschattingen voor individuele NFT’s.

Het algoritme houdt naar verluidt rekening met diverse parameters, waaronder bodemprijs, zeldzaamheid en bied/laat-verdeling bij het berekenen van een prijswaarde. De tool zou hierdoor voor ongeveer 90+% nauwkeurig moeten zijn.

Begrijpen van prijzen nog belangrijker geworden

De CEO van de NFTBank, Daniel Kim, gaf aan dat door de huidige toestand van de markt en de volatiliteit het begrijpen van prijzen nog belangrijker is geworden. Hij zei hierover het volgende:

De noodzaak om de juiste prijs van NFT’s te begrijpen is steeds duidelijker geworden nu velen op de harde manier de dramatische volatiliteit van NFT-markten leren kennen.

Met de nieuwe functie blijft ook MetaMask zijn mogelijkheden binnen de Web3-ruimte verder uitbreiden. Onlangs maakte MetaMask nog een andere wallet-functie bekend voor zijn institutionele gebruikers. In samenwerking met het management van Cobo NFT onthulde ze namelijk enkele nieuwe bewaarfuncties, specifiek voor institutionele NFT-beleggers. Het is op dit moment nog niet bekend wat precies de volgende stap van MetaMask op dit gebied zal gaan zijn.

NFT nieuws

Magic Eden overtreft marktleider Blur in NFT-handelsvolume
Yuga Labs draagt games over en focusseert zich op kernactiviteiten
Starbucks maakt een einde aan zijn NFT-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC